Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Albrechtický kahan 2018

Vytvořil: 5.5.2018 | Jiří Ulmann

V sobotu 5.5.2017 se konal v nedalekých Albrechticích turnaj jednotlivců. Jako vždy se do Albrechtic těšíme, neboť zde máme mnoho přátel a turnaje zde jsou vždy po všech stránkách výborně zajištěny. Letos se však z Orlováků zúčastnili pouze Dave a Strejda. Ostatní se buď nestihli přihlásit, nebo z nejrůznějších důvodů nemohli. Na 36 jednotlivců čekal 5- ti kolový švýcar s postupem do KO 8 a kdo čekal jednoznačné výsledky ten se věru mýlil.

Zápasové výsledky od začátku potvrzovaly, že stát se může cokoliv, ale s postupem času favorité potvrzovali své kvality. Že v osmičce budou mj. Bureš, Jakeš, Skopal se asi čekalo. Také letos skvěle hrající Anička Poláchová nebyla překvapením, ale že se v osmičce objeví nestárnoucí Fanynka Karásková  a největší skokan turnaje Miroslav Děcký (zaříznul za stavu 3:1 Strejdu) to asi moc lidí nečekalo. No ale kdo umí …… A nyní již k našim borcům. Oba Dave i Strejda se skore 3:2 do KO 8 nepostoupili a tak EL presidento Camel, který přijel na kole fandit, už mohl jen sledovat boje v dohrávkách. Dave po dohrávkách skončil na 10. místě a byl zjevně nespokojen o čemž svědčí jeho hláška „Přece jsem tu nepřijel hrát o 9-12 místo“. Strejda skončil celkově šestnáctý a viditelně ho „žral“ prohraný zápas s Mirkem Děckým, který mu zavřel cestu do KO 8. Nu což vyhrávat chce každý, takže snad příště.

 

A příště je v úterý 8.5.2018 na Slatině kde oslavíme turnajem dvojic 20. let Slope. Usilovat o co nejlepší výsledek budou: Fish s Lenkou Konšelovou a Strejda s Koťákem. Takže borci ať se vám to koulí.