Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Beraní koule 2016

Vytvořil: 22.3.2016 | Kamil Jurišta

A je to tady.....pro TOP Orlová začíná sezóna 2016 a jako již tradičně ji otevíráme u našich přátel v Albrechticích. Náš klub vyslal dvě dvojice : Burák-Strejda  a Dave-Camel. Předpověď počasí sice nebyla moc optimistická, nicméně k překvapení všech se předpověď mýlila a skoro celý den bylo slunečno a relativně teplo.

Turnaj sliboval jako každý rok mezinárodní účast z Polska a Slovenska a tak jsme byli zvědaví, jak dopadne měření sil na začátku sezóny s výbornou konkurencí.Nahlášeno bylo 37 dvojic, ale dorazilo jen 34 týmů.

Jako již tradičně albrechtičtí připravili na uvítanou něco k zakousnutí, aby hráči nehráli s prázdným žaludkem. Po prezentaci se trošičku čekalo, jelikož ještě nedorazily všechny týmy, ale za to pořadatelé nemohli. Po úvodním uvítání ředitelem turnaje Jendou Bukovčíkem a následným proslovem předsedy spolku Liborem Poláchem, popřál všem koulařům dobrou hru starosta Albrechtic.

Systém hry byl stanoven na 5 kol švýcara (limit 50minut) + KO8, nepostupivší do KO dohrávali ve skupinách po 4. Byla stanovena poměrně novinka a to , že po prvním špatném náhozu soupeř umístí košonek na místo, kde chce.

Po nalosování prvního kola bylo jasné, že Burákův tým to nebude mít jednoduché, nastoupí totiž proti výborným manželům Krpcovým. Camel s Davem narazí na hratelné domácí duo Ivanušek Pavlík. Paradoxně Burák vyhrál 13:4 a Dave prohrál.8:13.

Druhé kolo Burák vyhořel proti slovenskému Michalovi Dzurikovi 1:13. Dave bojoval proti týmu Honzy Michálka, kdy za stavu 4:12 dotahoval až do stavu 11:12, nicméně Honzův tým nakonce bod přidal a tím pádem jsme prohráli 11:13.

V třetím kole Burák se Strejdou  nastoupili taky proti Michálkovi, nikoliv však Honzovi, ale Tomášovi. Bohužel to byla prohra 5:13. Dave a Camel narazili na manželé Burešovi. Zápas byl v celku vyrovnaný až do stavu 8:8. Pavel "Superman" Bureš začaroval své koule a spolu s Janičkou nám dali 5 bodů a bylo vymalováno.Prohráváme 8:13. Nicméně začínáme se probouzet se zimního spánku a začíná se nám dařit umísťování i střelba.

Ve čtvrtém kole Burák prohrává se slovenskám duem Jajczajová, Karaczony 6:13. Camel a Dave konečně vyhrávají nad Boženkou a Evičkou z Valšovic 13:5.

V pátem kole se zadařilo oběma orlovským týmům . Strejda s Burákem o chlup porazili albrechtiký tým Josefa Polácha 13:12 a Camel s Davem albrechtický tým Jarky Krůlové 13:4. 

Takže suma sumárum po 5-ti kolech švýcara Burák,Strejda 2:3 20.místo a Dave,Camel 2:3 26.místo.

Následně se začalo hrát KO8, ale naše týmy hrály dohrávky ve skupinách. Nakonec se nám podařilo vyhrát obě skupiny a my si kapánek polepšili. Burák nakonec 17.místo a Dave 25.místo.

V KO8 vládly Albrechtice viz výsledky níže.

Závěrem bych pogratuloval vítězům a zároveň poděkoval pořadatelům za skvěle zorganizovaný turnaj po všech stránkách.

Co se týče orlovských hráčů, myslím si že umístění cca v polovině startovního pole se dá hodnotit jako očekávané a není velkým zklamáním, a doufáme, že na následujícím turnaji v Brně, bude znát progres.

Výsledky:

1.
Kamil Vajčovec (PAK Albrechtice)
Ettela Krchňáková (Slovensko)

2.
Rafał Teufel (Polsko)
Marcin Kutyła (Polsko)

3.
Libor Polách  (PAK Albrechtice)
Zdeněk Dujava  (PAK Albrechtice)

Komentáře
23.3.2016 15:27 Strejda
Ano přesně jak píše El presidento. Progres v Brně by byl velmi vítán, protože Slatina je pro nás zatím zakletá.
11.4.2016 16:13 Dave
Ovšem progres v Brně nepřišel. možná to je tím, že nás sponzoruje Gesomont a ne Progres :)