Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Beraní koule 2018

Vytvořil: 24.3.2018 | Jiří Ulmann

Natěšení po dlouhém zimním spánku jsme netrpělivě vyhlíželi náš první turnaj v sezoně 2018. Byly to jako obvykle Beraní koule pořádané PAK Albrechtice. Tohoto turnaje dvojic se zúčastnilo sedm našich členů. Týmy tvořily dvojice: Brevča s J. Gractlem z Valšovic, Dave s F. Krpcem z Krumsína, Adriana s Koudelkou nikoliv však z STS Chvojkovice Brod, ale Polouvsí a poté již celoorlovské týmy Camel se Strejdou a Kučerovi. Srdečně jsme se přivítali s přáteli, počasí bylo zajištěno, takže po zahájení jsme šli do lítých bojů.

Hrál se 5-ti kolový švýcar s postupem do KO osmičky. Hranice úspěchu a neúspěchu byla pro každý tým jinde, takže pěkně postupně. Adrianin tým nezklamal. Po švýcaru skore 2:3 stačilo na 30 místo a po dohrávkách konečný 31 flek. To samé jen v bledě modrém pro Martina s Janou. 2:3 po švýcaru 31 místo a po dohrávkách 30 místo. Týmy Daeva a Camela možná mysleli výše, ale v těžké konkurenci slovenských a zejména polských ekip není jejich umístění zklamáním. Camel 3:2 po švýcaru 14 místo, které obhájil i po dohrávkách a Dave rovněž 3:2 – 13 místo po švýcaru i po dohrávkách. Posléze si pan Buchholz řekl, že 3:2 není tak špatné a posunul Brevčův tým ze 7 místa do KO 8, kde v dohrávkách klesl o jednu příčku a vybojoval velmi pěkné 8 místo. Nemohu si odpustit a musím zmínit „smolaře“ turnaje nestárnoucí Fany a Jiřího Karáskovy, kterým o jedno místečko unikl postup do KO 8. Skvělý výsledek.

Závěrem nemohu jinak, než kladně zhodnotit jak vystoupení všech našich koulistů, tak celkovou atmosféru i organizaci turnaje. Děkujeme tímto albrechtickým. Dalším turnajem je 7.4.2018 VC pivovaru Litovel na Slatině, kde je zatím přihlášen pouze Strejda s Dejvem. Místa k přihlášení je stále dost, takže Orlováci pojďme na to.