Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Beraní koule 2024

Vytvořil: 24.3.2024 | Jiří Ulmann

Když Beraní koule, tak tentokrát na úvod jeden recept. Budeme potřebovat: 4 jehněčí žlázy,           1 cibuli, olej, ½ papriky, 1 rajče, sterilované žampiony, rajčatový protlak, mléko, pepř a sůl. Žlázy umyjeme, nařežeme na plátky, vložíme do misky a zalejeme mlékem. Dáme na 12 hodin do chladu. Potom plátky vybereme a propláchneme vodou. Na oleji spěníme nakrájenou cibuli, vložíme plátky žláz, osolíme, okořeníme, podlejeme vodou a dusíme 10 minut. Potom vložíme na nudličky nařezanou papriku, na kostky nakrájené rajče, žampiony a protlak, podľe potřeby podlejeme vařící vodou a podusíme ještě 10 minut. Podáváme s rýží. Tak dobrou chuť.

Břucha nacpane mame – včil trochu petangu si dame.

V sobotu 23.3. fičíme do nedalekých (cca 20 minut autem) Albrechtic. Místní PAK zde uspořádal tradiční, skoro vždy mezinárodní regionál dvojic Beraní koule. Maximální kapacita 36 týmů byla naplněna což u tohoto turnaje nepřekvapuje. I přes poměrně nevelkou sílou turnaje (pod 35) zde byli skvělí plejeři. Jména jako Tomáš Michálek, Jiří Grepl, Zbyněk Jakeš, Miro Krpec, Sára Valošková, Václav Valík a další to jasně dokazují. Hrálo se klasicky pěkných pět kol švýcara s postupem do KO 8. Další dohrávky o pořadí ve skupinách po čtyřech, což je zde běžné, se pro nepřízeň počasí nekonaly. Turnaj tradičně okořenili hráči z Polska i když tentokrát opravdu pouze symbolicky. Přes to, že je tento turnaj orlovákům nejbližšší nejen vzdáleností, ale i srdcem vydali se do Albrechtic “pouze” čtyři borci a nevedli si rozhodně špatně.. Ryze orlovský pár vytvořili Camel s Brevčou. Fish si vybral za parťáka albrechtického Radka Žiaka a Strejda polouveského plejera Chozého.

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Fish, Radomír Žiak (PAK Albrechtice)   -  své ambice pohřbili v záplavě smíchu a pohody. Skore 1:4 stačilo po švýcaru i celkově pouze na  31.místo.

Camel, Brevča (oba TOP Orlová)           -  skore 3:2 našim vyneslo po švýcaru i celkově slušné 14.místo. Hoši bojovali seč mohli, ale k postupu do KO 8 chyběly tři výhry soupeřů.

Strejda, Josef Ondryhal ( PK Polouvsí)   - a to nejlepší nakonec. Skore 4:1, třetí místo po švýcaru a postup do KO 8. Poté výhry s páry Valík, V.Žiak a Krpec, Krpcová. Ve finále na skvěle hrající valšovičáky  Gratcl, Jakeš už nezbyly síly, takže skvělé 2.místo.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Velmi soustředěný výkon dvacátého sedmého nasazeného páru ze Sokola Staříč Lenka Žídková, Jan Csibrei. Borci z 8.místa po “káóčku” přejeli všechno co jim stálo v cestě (kromě suveréních vítězů) a brali zasloužené skvělé 3.místo. Gratulujeme.                                                                                                                                                                                

Hláška dne: Zaslechnul jsem nejmenovaného borce, jak si stěžuje svému kolegovi: “Jo Alzheimer to je pěkná sviňa. V poslední době su jakýsi divný a nemožu nic najít. Už jsem s tym ale začal bojovat, akorát momentálně nevím jak”. No tak alespoň víme, co nás čeká. :(

3x stručně s: Dana Klúčiková       - CAP (Club amatárskeho petangu)

Nejoblíbenější spoluhráč                  - Ivo Michálek

Nejlepší jídlo                                   - držková

Čím jsi chtěla být v dětství               - učitelka

V příští reportáži se vracíme do Čech. Kdo to začne?

Rekapitulace: Hřiště jako vždy pěkně upravená; snídaně a oběd tradičně výborné; další jídlo a pití k dispozici v baru; organizace a systém hry v pořádku; počasí tak 50 na 50; TOPácký výsledek dá se směle říci výborný. Organizátorům poděkování za skvěý, i když poměrně vlhký den a za velmi pěkný turnaj. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                               

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Pamatuj, že žena během telefonování slyší i když převracíš oči.