Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
28.7.2024     O Pohár Ronova 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CC Česko; Vo Jarinovy koule; O cenu Přítkovského skřeta 2024

Vytvořil: 1.7.2024 | Jiří Ulmann

Asi dva kilometry východně od Liblic leží Byšice. Je to obec v okrese Mělník ve Středočeském kraji. Leží při silnici spojující Mělník a Mladou Boleslav. Rozkládá se asi dvanáct kilometrů východně od Mělníka a žije zde přibližně 1 400 obyvatel. Největším objektem v obci je továrna společnosti Vitana. Původní státem řízený národní podnik vznikl na základech dvou soukromých a po druhé světové válce znárodněných podniků – společností Graf a Maggi. Vitana je značka společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko (do února 2020 Vitana, a.s.) zabývající se výrobou potravinářského sortimentu, jejíž hlavní výrobna je v Byšicích na Mělnicku. Vlastníkem značky je od roku 2013 norská společnost Orkla, která Vitanu odkoupila od norského koncernu Rieber & Son, jež společnost privatizoval v roce 1992.

V zámeckém parku – otestujem svou morálku.

Další ze seriálu Centrope, tentokrát Česko, uspořádal 29.6. Varan Karlovy Vary v zámeckém parku liblického zámku. Oproti parku zámku Schloss Hof, kde se nedávno konalo rakouské centrope, je liblický zámecký park v podstatě pidiparčíček. Ale co je malé, to je milé a zdejší prostředí je také velmi krásné, i proto, že doma je doma. Kvalita turnaje samozřejmě 55, počet tripletů 100, 5 kol švýcara s postupem do KO 32. To vše v jednom dni. Ze zahraničí přijeli Poláci, Slováci, Němci, Rakušané, Slovinci a hlavně triplet loňských vítězů VARS Cupu Španěl Serres, Francouz Bahi a Monačan Galleau. Bránit domácí mety přijelo mimo jiných také osmnáct plejerů z TOP 20 českého žebříčku.To byla základní data k turnaji, kterého se pochopitelně zůčastnili i borci z TOP Orlová. Dave si nabrnknul valšovičáka Zbyňu a vrchlabáka Romana. Strejda vsadil na sehranou dvojici ze Štěpánova Terku a Ráďu. Nebudeme si nic namlouvat a postup do KO 32 by byl určitě fajn.

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Dave, Zbyňek Jakeš (SKP Hranice VI. - Valšovice), Roman Rakoncza (1. KPK Vrchlabí) - po slušných výkonech ve švýcaru skóre 3:2 a čekání zda to klapne. Klaplo a postup z 31. místa znamenal bitvu s favorizovaným  francouzko-španělsko-monackým tripletem. No a to byla konečná.

Strejda, Terezie Strouhalová (1. Starobrněnský PK), Radek Skopal (Kulový blesk Olomouc) - zde to bylo jasné od počátku, nesedlo to a tak se skóre 1:4 "brali" 88. místo.           

 

 

Dalešická přehrada – vládla dobrá nálada. 

Ve stejný den v destinaci Dalešická přehrada, autokemp AC WILSONKA, Hartvíkovická pláž pořádal HP Třebíč již 28. ročník tradičního regionálu Vo Jarinovy koule. Hrálo se systémem skupin každý s každým a postupem do KO 16. Sešlo se 38 pohodových tripletů, kvalita turnaje pod 28, ale jména jako Marhoul, Bílek, Janík, Jurišta, Skopal a Netušil byla zárukou kvality. TOP Orlová se prezentovala ve dvou týmech. Camel se připletl mezi Petra a Dušana; ryze orlovský triplet vytvořili Fish, Mulda a Brevča. No a jak se borcům dařilo? Bohužel byli nalosováni do stejné čtyřčlenné skupiny, kde nakonec měli tři týmy 2 výhry a rozhodovalo skóre v minitabulce, která přisoudila nepostup týmu Camela.

Camel, Petr Janík (PCBD), Dušan Kočí (nereg.) ve skupině 3. místo a nepostup. V turnaji o Jarinku vybojovali krásné 2.místo.

Fish, Mulda, Brevča (TOP Orlová)-  ve skupině 1. místo a postup do KO16, po dohrávkách celkové 5-6. místo.  Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                              

 

 

Přítkovský skřet – no viděl ho svět? 

A aby toho náááhodou nebylo málo, sjel Strejda s přáteli z Damníkova do Přítkova, kde domácí pořádali 2. ročník supermele O cenu přítkovského skřeta. Myslím, že originální plastiky skvěle obohatí každou vitrínu (momentálně ne tu naši). Pěkný turnaj a skvělý nedělní relax. Skřetům zdar! 

Zaujalo nás: I přes šílené vedro byli hráči k sobě vstřícní a v mezích možností i milí (a přežili všichni). Jen tak dále a neřešte hovadiny (slušně řečeno). Život na to není dost dlouhý.                                                                                                                                                                                  

Hláška dne: Zmožený borec: "Tvl, kolik stupňů může být na slunku?" Borka poměrně svěže: "Hodně." Byl hic, že ani na vtípky nebyla moc nálada.

3x stručně s: František Krupica vulgo Fánek   - PSK Jihlava

Nejoblíbenější spoluhráč                                    - Klára Lujková

Nejlepší jídlo                                                     - svíčková

Čím jsi chtěl být v dětství                                   - kosmonaut

V příští reportáži se dovíte, co má nejraději Brůča.

Rekapitulace: Liblice - Hartvíkovice - Přítkov; dá se všeobecně říci, že vše od počasí přes organizaci a "topácké" výsledky celkem hezky klaplo. Pořadatelům tedy díky za vynaložené úsilí. :))                                                                                                                                                                                                             

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Jak známo nejhorší je srážka s volem, tak dívejte se dobře kolem!