Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CC Polsko 2023

Vytvořil: 10.9.2023 | Jiří Ulmann

Żywiec je město v jižním Polsku ve Slezském vojvodství na soutoku řek Košarava a Sola. Slezské vojvodství (polsky Województwo śląskie) vzniklo v současné podobě při reformě administrativního dělení Polska v roce 1998, která zavedla šestnáct „velkých“ samosprávných vojvodství namísto 49 „malých“ existujících od roku 1975. Bylo vytvořeno z většiny území dřívějších vojvodství Katovikého a Čenstochovského a také západní poloviny Bílského. Jeho hranice do značné míry odpovídají hranicím Katovického vojvodství z let 1950 – 1975, oproti němu k dnešnímu Slezskému patří navíc Ratiboř, Žiwiec, Jaworzno a severovýchodní okraj s městy Koniecpol a Szszekociny, naopak nepatří oblast Dobrodzieně/Gutenttagu.

V Žywcu – padne mnoho odvážlivců.

V sobotu 9.9.2023 uspořádal Żywiecki Klub Boules na bulodromu Dębina v Żywiecu poslední z turnajů kategorie prestige v letošním roce. Za pěkného, pro petanque jako stvořeného počasí se tohoto turnaje zůčastnilo celkem pouze 47 tripletů z Česka, Slovenska a domácího Polska (slabá účast domácích byla asi z důvodu dalších dvou souběžně hraných turnajů v Polsku, nebo je za tím něco jiného?). Každopádně to vypadá, že turnaje Centrope nejsou pro poláky prioritou, tak účast zachraňovalo dvacet ryze českých týmů. Kvalita byla jako vždy u Centrope 55. Pro nás orlováky fajn lokalita, neboď jsme to konečně měli jen hodinku cesty. Hrálo pět kol švýcara s postupem do KO 16. Z orlováků se zůčastnili Camel, Dave a Strejda

Složení týmů s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.

Camel, Dave, Radek Skopal (Kulový blesk Olomouc) – 3:2 po švýcaru stačilo na 14.místo a postup. V KO 16 však krutá stopka od tripletu Vojciecha Grzybowskiho.

Strejda, Pavel Bureš (HAPEK), Robin Konšel (HRODE Krumsín)  - po švýcaru 1:4 a 40.místo. Rozhodly tři prohry o bod o dva s polskými triplety.

Smolné  první nepostupové místo připadlo na triplet Petra Vavroviče mladšího. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil triplet Kazimierza Urbaniaka.                                     

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Borec komentoval výkon soupeřova střelce: “ Ahá, taky se umí netrefit.” Plaser se bránil: “ No, ale já se umím skvěle vyhýbat.” No hlavně že si kluci rozumí :).

3x stručně s: Jaroslav Knápek vulgo Jaryn           - PK Polouvsí 

Nejoblíbenější spoluhráč                                          -  Hassan (Radomír Vrzal)

Nejlepší jídlo                                                          - řízek s bramborovým salátem

Čím jsi chtěl být v dětství                                        - kuchař

V příští reportáži 3x stručně s Dančou (Aha kdo ví?).

Rekapitulace: Hřiště na Dębine tvrdá, nevyzpytatelná; jídla a pití po celý den dostatek, oběd byl fajny; organizace a systém hry v pořádku; TOPácké výsledky 50/50. Organizátorům poděkování za dobře připravený a organizovaný turnaj. Škoda jen slabé polské účasti.      

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Musí se v Rusku, v Polsku jak kdo chce. (Polské přísloví)