Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CC Slovakia 2023

Vytvořil: 28.8.2023 | Jiří Ulmann

Galanta maďarsky Galánta je okresní město na Slovensku ležící v Trnavském kraji a v trnavské diecézi. Žije zde přibližně 15 tisíc obyvatel. Přes 27 % obyvatel se hlásí k maďarské národnosti. Nejstarší stopy osídlení jsou doloženy archeologickými nálezy od neolitu. První písemná zpráva pochází z roku 1237 z listiny uherského krále Bély IV., kdy Galanta byla vesnice v majetku kláštera benediktinů v Pannonhalmě. Od roku 1421 do 19. století patřila k panství rodu Esterházyů, kteří zde postupně vybudovali dva opevněné hrady a jeden zámek. Roku 1635 Galanta získala od císaře Ferdinanda II. Habsburského městská práva s právem pořádat čtyři výroční trhy, což vedlo k rozvoji řemesel a cechů.  

K hotelu Kaskády – jedou nás hromady.

O víkendu 26.8. - 27.8.2023 uspořádala SFP (Slovenská federácia pétanque) CC Slovakia. V areálu hotelu Event Kaskády v Únovcích se tohoto klání zůčastnilo celkem 84 tripletů mix a kvalita byla jako vždy u Centrope 55. Za šíleného vedra (nutno poznamenat, že vody na chlazení našich těl byl dostatek) se hrálo pět kol švýcara s postupem do KO 32. Z orlováků se zůčastnili a na zhruba třista kilometrovou cestu (2x) se vydali nedávní reprezentanti Moravy v Zemském poháru Dave a Strejda. Složení týmů s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.  

Dave, Miluška Kutá, Petr Tománek (oba SKP Hranice VI. - Valšovice),  -   po švýcaru se skore 5:0 skvělé 1.místo. V KO 32 výpadek, takže celkově bohužel dělené 17. – 32.místo.

Strejda, Eliška a Luboš Ptáčkovi (HRODE Krumsín)                                  -     po švýcaru i celkově s kladným skore 3:2 umístění v první polovině startovního pole – 41.místo.

Vítězi tentokrát byli všichni, kteří nedaleko vodnej nádrže Kráľová tento šílený den přežili ve zdraví.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Zaslechnul jsem pochybnosti jednoho “čechoslováka”: “ V júni k nám prišiel na návštevu syn, že prý na prázdniny. Je už u nás tri měsíce, tak neviem.” No a co, znám příběh patnácti chlapců, kteří měli dva roky prázdnin. 

3x stručně s: Martin Šternberg alias Hrabě  - Sport Kolín

Nejoblíbenější spoluhráč                                 -  Zuzka Malá

Nejlepší jídlo                                                  - moravský vrabec,špenát, bramborový knedlík

Čím jsi chtěl být v dětství                                - popelář

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství vědec.

Rekapitulace: Hřiště upavená, různé povrchy; oběd prý fajn, vody a pití dostatek; organizace a systém hry v pořádku; TOPácké výsledky no slušné. Organizátorům poděkování za zvládnutí tak velkého turnaje.                                                                                                                                       

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Žiješ len raz, ale ak to robíš správne, raz stačí. – Mae Westová