Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CENTROPE POLSKO 2017

Vytvořil: 6.5.2017 | Jiří Ulmann

Nedaleko královského zámku v Checinách v prostorách bývalého kamenolomu se uskutečnil první letošní turnaj kategorie Centrope. Zhruba tříhodinová cesta by se dala rozdělit na dvě etapy. První polovina po skvělé dálnici A1 a druhá po okreskách s častými radary a tudíž rychlostí 50 km/h. Účast 53 týmů napovídá, že termín turnaje nebyl zřejmě zvolen příliš šťastně (na České Centrope je již nyní přihlášeno 128 týmů).

 

Orlovský tým tvořili Fish, Dave a Strejda a Brevča si zahrál s R. Skopalem a J. Rosypalovou z Kulového blesku. Po prohlídce hřišť jsme zjistili, že v Polsku chybí štěrk, protože hlavně hřiště s vyššími čísly byly doslova vymeteny a koule se kutálely kam se jim zrovna chtělo. To jsme již tušili, že nám tady pšenka nepokvete. Po dvou smolných prohrách (mimo jiné)z pěti kol končíme  se skóre 1:4 na nepříliš lichotivém 44. místě. Brevča s Olomoučáky měl určitě také vyšší ambice než konečné solidní 24. místo. Nedělní dohrávky budou bez naší účasti a to je nakonec asi dobře. Byli jsme rádi, že můžeme dle mého názoru tento nepříliš povedený turnaj opustit již v sobotu večer.

 

Turnajové nedostatky s občerstvením jsme si vynahradili  v zájezdním hostinci, kde jsme skvěle a levně povečeřeli. Jak dopadne výsledkově následující turnaj je ve hvězdách, protože se naše letošní výsledky nedají s loňskými srovnat. Takže „Bod zlomu – Náměšť na Hané“.

Komentáře
14.5.2017 08:37 Dave
Bod zlomu - Náměšť na Hané - se bohužel nekonal.
Je asi dobře, že máme cca měsíc pauzu