Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Čerlinka Cup 2015

Vytvořil: 3.10.2015 | Kamil Jurišta

Jako již tradičně jsme se vydali na cestu do Litovle, kde místní klub Klip Litovel pořádal turnaj dvojic pod názvem Čerlinka Cup. Počasí mělo být slunečné a tak jsme se těšili, že si první říjnovou sobotu řádně užijeme. To jsme ještě nevěděli, jak budou dva týmy ve složení  Camel+Dave a Strejda+Burák dobře hrát. 

V cca 8 hodin ráno jsme dorazili do Litovle, kde nás vřele přivítali místní pořadetelé a kamarádi. Následovala registrace a výborná snídaně v podobě chleba se škvarkovou pomazánkou, o které Strejda prohlásil, že na to se těší vždy ze všeho nejvíc. Po nezbytném přivítání a proslovu starosty a hlavního rozhodčího se rozlosoval 4.kolový švýcar s následným postupem do KO8 + zbytek dohrávky po 4-členných skupinách. Bohužel se konalo více turnajů a dorazilo jen 19 týmů, takže se nebojovalo o body do žebříčku.

1. a 2. kolo oba naše týmy zvládly vítězně a už se začalo kalkulovat , kolik výher stačí do KO8. Takže jsme se prostě rozhodli, že ještě 3.kolo musíme vyhrát stůj co stůj, aby byla jistota postupu. To jsme ještě nečekali co se stane .....respektive čekali , ale nechtěli jsme si to připustit.

ANO. ve 3. kole šly oba Orlovské týmy na sebe. A jak to věšinou u takovýchto zápasů dopadá? Srandičky, hecování a soustředěnost na hru minimální. No a tak se stalo, že Burák se Strejdou vyhráli 13:2 a Dave a já měli stále jen 2 výhry.

Burákův tým už měl KO jisté a my se strachovali , koho dalšího dostaneme. Los 4.kola - Karáskovi.

Fany a Jirka nás nešetřili a my měli na kontě další prohru. Dave prohlásil, že určitě s dvěma výhrama skončíme devátí, a že můžeme tak akorát jet domů(bylo zamítnuto Strejdou a Burákem) a nebo jim fandit jelikož měli perfektní fazónu. Strejda plasoval pár centimetrů od košonu a Burák to držel střelecky.

Následoval výtečný oběd v podobě čuníka a my s plnými bříšky čekali, co nám napoví výsledky po švýcaru. K našemu překvapení jsme postoupili ze 7. místa a jak prohlásila Fany Karásková - to je tím, že jsme Vám udělali super bucholz. Strejda s Burákem postoupili o skóre z 2.místa a to znamenalo jediné, opět půjdeme na sebe a jeden z nás ztratí možnost zahrát si KO4.

Začalo KO8 a jako celý den , kromě finále , na limit 50 minut + nához. Podruhé jsme Strejdu s Burákem nepodcenili a celkem jednoznačně je porazili. Kluci byli smutní, ale už na začátku zápasu bylo jasné, že někdo z nás se prostě do semifinále nedostane, po té co spadly do dohrávky již neprohráli a tak se umístili na pěkném 5.místě.

Naše cesta s Davem pokračovala v semifinále. Nastoupili jsme proti neregistrovaným klukům z Ratišovic. Nicméně jsem si myslel, že se někdo spletl při registraci a zapoměl tam dopsat čísla licencí. Kluci hráli výborně a po 20 minutách hry byl stav 2:2. Dave tipoval výsledek 5:4 na limit a nebyl daleko od pravdy. Před posledním náhozem jsme vedli 6:4. V poslením náhozu měli kluci  4 koule na ruce na vítězství. Nakonec se jim podařilo dát jenom bod a tak jsme vyhráli 6:5.

Do finále, jak se dalo čekat, postoupili Radek Netušil a Tomáš Stoklásek. Smíření s tím, že asi zápas vyzní jednoznačně v jejich prospěch, jsme si řekli, že si to prostě užijeme.

Zápas byl od začátku vyrovnaný. Dokonce jsme vedli 4:2, ale následně jsme si nechali dát 6 bodů a rázem to bylo 4:8. Ještě nebylo nic ztraceno a tak jsem se s Davidem začali na střele střídat a ono se to vyplatilo. Za pár minut bylo dobojováno a my zvítězili.

Obdrželi jsme za první místo sýr a prize money. Škoda jen, že jsme nedostali žádné poháry, i když je pořadatelé v propozicích uváděli. Celkově jinak bylo fajn, umocněno výbornými výsledky. Orlováci prostě nezklamali. Litovláci děkujeme !!!

 

Komentáře
6.10.2015 17:32 Strejda
Opakuje se to letos poněkolikáté. Super výsledek. Ano o TOP Orlová je letos opravdu slyšet !!! Díky kluci a gratulace.
12.10.2015 14:07 Pavel
Az na tu matiku na konci dobry :-)
(vedli jsme 4:2 a nechali si dat 6 bodu coz je 4:8 ale mas tam 4:6 tak jak to bylo?)
12.10.2015 20:54 Kamil Jurišta
Tak stane se Pavle :)