Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Čerlinka cup 2018

Vytvořil: 14.4.2018 | Jiří Ulmann

V sobotu 14.4.2018 se na hřišti u sokolovny v Litovli konal další ročník tradičního turnaje, kterého se zúčastnilo 29 trojic. Hrálo se za krásného počasí systémem 5-ti kolového švýcara s postupem do KO 8. Tentokrát bylo jasné, že postoupí i dva týmy se skore 3:2. Postup do KO 8 byl jasnou prioritou i pro tři týmy s orlovskou účastí a to: nasazený tým č.1 Dave, R. Skopal aj. Rosypalová / Strejda s manželi Burešovými (č.6) a konečně ryze orlovský tým Camel, Fish a Koťák nasazeni jako č.12. Začátek turnaje byl mírně opožděn. Důvodem bylo špatné první nalosování, ale to již jaksi patří ke koloritu litovelských turnajů.

Nasazení do turnaje podle síly je věc jedna, ale samotné výsledky mnohokrát postrádají logiku. Takže nasazené jedničky své kvality tentokrát  nepotvrdily a po nepřesvědčivých výkonech skončily na prvním nepostupovém místě, které potvrdily i po dohrávkách. Strejda se svými oblíbenými spoluhráči na tom byli o něco lépe a se skore 4:1 postoupili do KO 8 ze 4 místa (konečné 7. místo).  Zde podlehli skvěle hrajícímu týmu Šipr, Urbanová, Mrlina, kteří posléze porazili i tým Valík, Žiak, Pírek a hořkost porážky okusili až ve finále. Pro mě osobně velké překvapení a velká gratulace. A již tradičně to nejlepší nakonec. Tým El presidenta se od začátku turnaje prezentoval výbornou hrou a nakonec se po zásluze probojoval do boje o třetí místo. Zde prokázal více touhy po vítězství a svou zarputilostí zaslouženě porazil tým Vaška Valíka. Prostě Orlová se zase prosadila a skvěle reprezentovala své sponzory.

Závěrem pozvánka na skvělý turnaj Memory Cup mimochodem pořádaný v Orlové kterého se zúčastní 22 týmů s kompletním obsazením všech hráčů TOP. Takže koulím zdar a 21.4.2018 všichni v DEPU a tradičně dobrou náladu sebou.