Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
28.7.2024     O Pohár Ronova 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Chateau Hrochův Týnec; Starostovo koulení 2024

Vytvořil: 22.7.2024 | Jiří Ulmann

Asi dvacet kilometrů východně leží Vysoké Mýto. Město ležící nad levým břehem řeky Loučné bylo založeno jako královské kolem roku 1260 českým králem Přemyslem Otakarem II. a osazeno německými kolonisty. Město mělo plnit funkci jednoho z obchodních středisek na obchodní stezce spojující Čechy s Moravou. První písemná zmínka o městě pochází z roku 1265. Přívlastek „Vysoké“ v názvu nového města pravděpodobně vychází ze skutečnosti, že město bylo založeno na výšině nad řekou. Dnes je Vysoké Mýto známé výrobou autobusů značky Iveco, která navázala na zdejší karosářskou tradici. Dvanáctitisícové město rovněž získalo věhlas konáním motoristických soutěží, ale i zachovaným historickým jádrem se starobylými věžemi a s největším čtvercovým náměstím v České republice. 

V Týneckých zahradách – přemýšlejme o zásadách.                                 

Další a velmi silně obsazený turnaj kategorie prestige uspořádal CHRUPEK Chrudim v zahradách zámku v Hrochově Týnci v sobotu 13.7. a byl to turnaj mezinárodní. Šedesát šest tripletů bojovalo v turnaji kvality těsně pod padesát v pětikolovém švýcaru s postupem do KO16. TOP Orlová vyslala do “Hrocháče” tentokrát dva borce. Obhájce vítězství z loňska Dave se představil s vítěznou sestavou, tedy s Terkou a Ráďou ze Štěpánova. Strejda vyčaroval triplet s Raďasem z Polouvsí a albrechtičákem Jarkem Ševčíkem a byla to pro tento triplet premiéra (a bylo to znát). Jak se tedy orlovákům v takto těžkém turnaji dařilo?

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Dave, Terezie Strouhalová (1. Starobrněnský PK), Radek Skopal (Kulový blesk Olomouc) - po švýcaru se skóre 4:1 pěkné 3. místo, poté bohužel vyřazeni v KO 16. I tak velmi slušné.

Strejda, Radim Valošek (PK Polouvsí), Jaroslav Ševčík (PAK Albrechtice) - po švýcaru i celkově se skóre 3:2 až 31. místo (bo slabý "bucholc"), ale i tak umístění v té lepší polovině.

 

Starostovo koulení – toť pohoda nedělní.

A následující den v neděli 14.7. místo a pořadatel stejné, tedy Hrochův Týnec a CHRUPEK. Jednalo se o mezinárodní regionál dvojic kvality nad čtyřicet. Čtyřicet osm dvojic většinou v pohodě bojovalo o postup do KO 8 v pětikolovém švýcaru. Je velká škoda, že nedělní pohoda byla jednou ze zahraničních účastnic poměrně hrubě narušena.Z orlováků už pouze Strejda, který zopakoval partnerství s Jarkem Ševčíkem. No a co tedy slezsští borci předvedli, nebo nepředvedli ?

Strejda, Jaroslav Ševčík (PAK Albrechtice) – no popravdě řečeno spíše nee. Se skore 2:3 tentokrát ta lepší polovina utekla o dvě místa, tedy 26. místo. Asi bylo té pohody příliž

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                    

Zaujalo nás: Sobotní opravdu velmi pěkný výkon juniorské repre (Geisler, Brandes, Čiviš). Po švýcaru se skóre 4:1 na 5. místě. V "káóčku"se probojovali až do KO 8, aby nakonec ukořistili celkové 6 místo. Bravo.

Hláška dne: Během hry jsme vedli zasvědcenou debatu, jakože starší, zkušený, nad věcí atd. Rázně ji však utnul Raďas prohlášením: "Když je někdo starší, tak to neznamená, že nemůže být ch-j. " Hotovo kropka, má v tom chlapec jasno.

3x stručně s: Tomáš Brevčinský vulgo Brevča    - TOP Orlová

Nejoblíbenější spoluhráč                                  - David Mališ

Nejlepší jídlo                                                  - vepřo-knedlo-zelo

Čím jsi chtěl být v dětství                                - hasič

V příští reportáži se dovíte, co jí nejraději Viking.

Rekapitulace: Hřiště v zámeckém parku upravená, čitelná; počasí většinou prima; snídaně a oběd fajn; další jídlo a pití k dispozici v bufíku; organizace a systém hry většinou tedy asi jo (vzhledem k počtu týmů); TOPácký výsledek dobrý jako :( ;  Organizátorům poděkování za pěkný petanque víkend. Děkujeme. 

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Jeden dobrý přítel je vzácnější než sto příbuzných.