Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
GP Labe + Zemský pohár 2023

Vytvořil: 21.8.2023 | Jiří Ulmann

Vznik ,,KULOVÉ OSMY". Skupina nadšenců z Prahy 8 začala hrát pétanque v květnu 2011. Pro nás hráče vše začalo článkem na str. 22 pátého čísla časopisu Osmička. Tento měsíčník Městské části Praha 8 uveřejňoval každý měsíc krátké oznámení o našich trénincích.
Díky patří i trpělivému vedoucímu Ivanu Ondryášovi. Občas dorazil i Petr Fuksa, který trénuje seniory na Praze 1 a má v pétanque řadu významných aktivit. Název klubu Kulová osma ve svém prvním slově připomíná, že jde o hru s koulemi, druhé slovo zase připomíná, že jde o družstvo z Prahy 8. Dále se členové Kulové osmy rozhodli získat licenci ČAPEK. Podle sdělení Ing. M. Pešouta, sekretáře ČAPEK, jsme dne 15. března 2012 byli přijati hlasováním VV za řádného člena ČAPEK. (Ze stránek SKP Kulová osma)

Strejda, Petr a Marek – těšili se na ranní škvarek.

V sobotu 19.8.2023 uspořádal SK Sahara Vědomice turnaj trojic kategorie Prestige. Zúčastnilo se celkem 48 trojic a kvalita turnaje byla těsně pod 50. Za docela fest vedra se hrála čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. “Víkendový výlet” pro Fishe a Strejdu (Dave se připojil až v Praze) začal již v pátek cestou do Brna za Petrem, poté směr Vědomice (GP), Přítkov (k Jindrovi), Praha (Zemský pohár) a zhruba po tisíci kilometrech konečná doma v Orlové.

Složení týmů s orlovskou účastí a umístění.

Strejda, Fish, Petr Janík (PCBD)     -    po švýcaru a celkově nelichotivé 35.místo. Tři prohry o jeden bod v posledním náhozu po limitu znamenaly skore 1:3. No štěstíčko bylo zřejmě zmoženo horkým saharským sluncem.

Smolné  první nepostupové místo připadlo na triplet Semrád, Sedláčková, Demčík. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil triplet Skala, Borovičková, Sudoměřický                                      

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html    

Tři Slezané v TOP 10 Moravy – překonalo všechny představy.

V neděli 20.8.2023 pořádal Tomáš Michálek za přispění Mileny a Leoše Krejčínových (děkujeme velmi) na hřištích SKP Kulová osma v Praze 8 Zemský pohár 2023. Hrálo se jak je již zvykem pět kol, v každém kole dva zápasy trojic a dva dvojic. Díky třem odřeknutím (ale historie se neptá, že) se tohoto ročníku zúčsttnili 3 slovy TŘI plejeři TOP Orlová, což bylo naprosto překvapivé, skvělé a dá se to považovat za velký úspěch orlovských barev. Konkrétně se jednalo o Daeva, Fishe a Strejdu. Výsledkem velmi napínavých a korekektních soubojů byla prohra Moravy 7:13. Zemský pohár 2023 tedy zůstal v držení Čech. Gratulujeme.

Hláška víkendu: Šly dvě borky z Řep a na dotaz jak hrály pohotově zhodnotily turnaj: A: “ No co dostaly jsme dva kanáry.” B: “… a čtyřista v hajzlu.” Jak vidno děvčata v tom mají jasno :)

3x stručně s: Rubi Gorroňo López vulgo Zabiják   -1.KPK Vrchlabí

Nejoblíbenější spoluhráč                                            - Filip Vedral

Nejlepší jídlo                                                            - ústřice

Čím jsi chtěl být v dětství                                           - fyzioterapeut

V příští reportáži se dovíte, kdo nejraději hraje se Zuzkou Malou.

Rekapitulace: Vědomice: Hřiště na Sahaře náročná; snídaně tradiční, oběd výborný, jídla a pití dostatek; organizace a systém hry v pořádku; TOPácké výsledky slabé.  Kulová osma: hřště velmi pěkně upravená; jídlo a pití po dohodě vlastní, nebo na objednávku; organizace fajn. TOPácké výsledky - už účast tří hráčů hovoří za vše. Za oba víkendové turnaje patří organizátorům poděkování.                                                                                                                                    

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Život je jedna velká hra a hrajeme ji každý sám.

Komentáře
21.8.2023 11:21 Kamil
Děkuji za kvalitní reprezentaci našeho klubu pánové :)
21.8.2023 12:57 Strejda
Za povzbuzování během Zemského poháru děkujeme Věře Váňové a Evženu Křížkovi.