Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Grand prix d Austerlitz 2018

Vytvořil: 28.7.2018 | Jiří Ulmann

Za nádherného letního dne v sobotu 28.7.2018 se v zámeckém parku slavkovského zámku uskutečnil další ročník turnaje trojic. Turnaj byl skvěle obsazen petanquery české a slovenské špičky, neboť se jednalo kategorii prestige. Jelikož poslední dobou jezdí na turnaje jen Dave a Strejda pomohli jsme „albrechtičákům“ a přibrali jejich borce Puhra a Dětského. Týmy s orlovskou účastí tvořili Strejda s Karáskovými a Dave s M. Skopalem a J. Cimalou. Po bohaté snídani začal turnaj v pomalém tempu, které odpovídalo teplotě letního dne.

Pořadatel zvolil systém pětikolového švýcara s postupem do KO 16. Zbytek dohrával turnaj ve čtveřicích. Strejdu s Fany a Jirkou Karáskovými poznamenala úvodní velmi nešťastná prohra s poměrně nevýrazným týmem SLOPE. Nikoho tedy nepřekvapilo, že se skore 2:3 (z toho jedno „sluníčko“) skončili po švýcaru na velmi nelichotivém 50. místě, které v dohrávkách „vylepšili“ na konečné 49. místo.  Dave pokračoval ve výborných výkonech a se svými parťáky zanechal výborný dojem. Po úvodní porážce s Řečkovickými orly následovaly již jen výhry a se skore 4:1 umístění na 12. místě, které po dalších skvělých výkonech (Orlům vrátili porážku s kanárem) vylepšili na konečné sedmé místo. Výborné umístění ve skvěle obsazeném turnaji. Mimochodem Dave již pevně zaujal místo v první stovce českého žebříčku a nutno dodat, že zcela oprávněně.Bravo.

 

A jedeme na MČR dvojic mix. Místem konání budou Šerkovice 4.8.2018. Naše barvy budou hájit Strejda se Soňou Karáskovou z FENYXU Adamov a ryze orlovská dvojice Dave a Moňa Jaworková. Tož holky a kluci vyhrát se vždy nemusí, hlavně ať pohoda je, proto se to hraje. Zduř.