Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Grand Prix Labe 2024

Vytvořil: 18.8.2024 | Jiří Ulmann

Labe, je jednou z největších řek a vodních cest Evropy. Pramení v Krkonoších na severu Čech, protéká Německem a ústí estuárem (typ říčního ústí do moře) do Severního moře. Je 1094 km dlouhé (v Česku 370,74 km) a jeho povodí má rozlohu 148 268 km² (v Česku 49 933 km²). Na soutoku s Vltavou má nižší průtok a je od pramene kratší, přesto se nepovažuje za její přítok. Celková délka toku Černého potoka, Teplé Vltavy, Vltavy a Labe od soutoku s Vltavou do moře činí 1329 km. U přístavu Cuxhaven ústí Labe do Severního moře. Estuár je dlouhý zhruba 100 km a dosahuje šířky 17 km. Labe je označováno za jedinou českou řeku, jejíž český název není ženského rodu. Mezi významná města ležící na Labi patří mimo jiné: Pardubice, Kolín, Ústí nad Labem, Drážďany, Magdeburg a Hamburk.

Labe, Labe – kajaky synek na špicu se hrabe.

Není tomu tak dávno co zde někteří z nás (Strejda) neúspěšně bojovali na MČR 2x2 mix. SK Sahara Vědomice opět uchopila taktovku českého pétanque a uspořádala 17.8. poměrně silně obsazený turnaj, tentokrát prestižní kategorie. Zůčastnilo se 54 tripletů a kvalita turnaje byla nesporná. Hrálo se systémem pěti kol švýcara s postupem do KO 16. Z Orlováků (vyrazili již v pátek), tentokrát vážili cca 460 kilometrů dlouhou cestu k Labi tři žraloci, kteří se snažili doplavat (plavali dva, Fish plul na kajaku) co nejdále po proudu a sežrat, pokud možno vše, co jim stálo v cestě. Orlovou reprezentovali tedy tři borci Fish, Dave a Strejda. Fish se Strejdou vytvořili triplet s osvědčeným parťákem a skvělým kamarádem, brněnským drakem Péťou Janíkem. Dave se tentokrát ohlížel po parťácích v Lipníku a ejhle našel sobě rovné, Ejmi a Čolka. Po pátečním náročném soustředění v Litoměřicích a tropické noci u koupaliště přišla sobota. Počasí kolem 30°C a nelehcí soupeři nám dali pěkně zabrat, takže vás jistě zajímá, jak jsme si u Labe vedli. No řekněme, že jsme nedoplavali, kam jsme chtěli a nesežrali úplně všechno. :))

Složení a umístění týmů s orlovskou účastí.

Fish, Strejda, Petr Janík (PCBD)  - po švýcaru kladné skóre 3:2 stačilo bohužel "jen" na 18.místo. Bo zas chyběl jeden bucholz, prostě klasika.

Dave, Zhijing Vaňková, Petr Morávek (oba PC Sokol Lipník)  - po švýcaru se skóre 4:1 poklidné 7. místo. Po dohrávkách vylepšení na celkové velmi pěkné 5.místo. Dobre no ni.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Opět zas a znova naprosto skvělý oběd. Prostě kdo chce, ten umí. Bravo.

Hláška dne: V pátek po příjezdu k penzionu Koupaliště v Litoměřicích nás se širokým úsměvem na rtech vítal Péťa Janík slovy: "Čau blbečci! " No co, kámoš, no.

 

3x stručně s: František Fajmon alias Fonóš         - PAK Albrecttice

Nejoblíbenější spoluhráč                                          - Radovan Fajmon

Nejlepší jídlo                                                              - losos s brokolicí

Čím jsi chtěl být v dětství                                         - mašinfíra

V příští reportáži dovíte kdo, nebo co je Buja.

Rekapitulace: Hřiště na “Sahaře” jako vždy upravená, nečitelná; počasí příjemné (místy až moc); snídaně tradidční jako obvykle, oběd výborný; další jídlo a pití k dispozici v bufetu; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek výborný. Organizátoři opět jste nezklamali, takže velké plusy na vaše konto.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Jestliže se člověk hádá s blbcem víc jak půl minuty, hádají se už dva blbci. Jan Werich