Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Hanácký Bakole 2024

Vytvořil: 7.4.2024 | Jiří Ulmann

Necelých 20 kilometrů západně od Litovle v krásné krajině Litovelska a Mohelnicka se nachází romantický hrad založený na přelomu 13. a 14. století. Do roku 1696 jej střídavě vlastnili příslušníci různých českých a moravských rodů, pak panství s hradem koupil Řád německých rytířů. Od roku 1945 je majetkem státu. V roce 1999 byl prohlášen za národní kulturní památku. Hrad Bouzov je plně zařízen a vybaven obrazy, uměleckými předměty, historickým i na míru vyrobeným nábytkem. Dnešní podobu typického romantického sídla s cimbuřími, arkýři, střílnami a chrliči získal hrad po rozsáhlé přestavbě v letech 1896-1910. Unikátní jsou dva funkční padací mosty a padací mříž, které mohou návštěvníci spatřit v provozu při různých slavnostních příležitostech.

V Litovli jsou dvojice – jaké vybojujeme pozice?

Plán na sobotu 6.4. byl naprosto jasný. V prostorách u sokolovny pořádal totiž místní KLIP Litovel regionální turnaj dvojic Hanácký Bakole (koule). Přes padesát dvojic a kvalita turnaje těsně pod čtyřicet slibovaly nevšední zážitky a líté boje. Aprílové počasí tentokrát nehrozilo, bylo velmi příjemně a to potěšilo všechny zůčastněné. Hrálo se pět kol švýcara s postupem do KO 8, což pro mnoho týmů znamenalo konečnou (škoda). Z orlovských plejerů se do cca hodinu a půl vzdálených “Hanáckých Benátek” vydali Dave a pochopitelně Strejda. Dave spojil síly s výbornou juniorkou Sárou Valoškovou a Strejda rovněž sáhl do rezerv PK Polouvsí a jako posila se vyloupnul “Kdo jiný”, ano byl to Luki.

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Dave, Sára Valošková (PK Polouvsí)       -  skore 2:3 nestačilo na víc, než 36.místo, no co už.

Strejda, Lukáš Ondryhal (PK Polouvsí)   -  opačné skore 3:2 a 25.místo, taky nic moc.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Naprosto fantastické dvanácté místo páru “do počtu” Kateřina Rusková, Gabriela Staneková. Polouveská desetiletá juniorka Káťa s damníkovskou Gabi předvedly nebojácný výkon a právem si vydobyly místo v naší rubrice. Gratulujeme. 

Hláška dne: Borec hovořil ke kámošce: “Když se usměješ, tak jsi takové pěkné rajčátko.” Jak milé. Inu i já mám rád pěkná rajčátka.  :)

3x stručně s: Barbora Kašparová alias Titanová Barka  - Petank Club Praha

Nejoblíbenější spoluhráč                              - Aleš Klouda

Nejlepší jídlo                                               - svíčková

Čím jsi chtěla být v dětství                           - archeolog

V příští reportáži se dovíte kdo hraje nejraději se Simčou.

Rekapitulace: Hřiště u sokolovny ne nepodobné tankodromu; počasí na začátek dubna naprosto skvělé; snídaně dobrá, oběd výborný; další jídlo a pití k dispozici v bufetu; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek slabý. Organizátorům se turnaj docela povedl. Děkujeme. 

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Ke štěstí stačí opravdu jen málo.