Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Hanácký Master Cup MIX 2016

Vytvořil: 16.7.2016 | Kamil Jurišta

Jako již tradičně se v červenci koná jediný turnaj mixu trojic Hanácký Master Cup - MIX, kde v týmu musí být minimálně jedna osoba opačného pohlaví.Navíc je to turnaj kategorie PRESTIGE. Na turnaj do Litovle jsme vyrazili pouze ve čtyřech lidech, neboť nemáme v klubu hráčky a tudíž jsme se sMIXovali s jinými kluby. Fish + manželé Karáskovi , Camel + manželé Burešovi, Dave a Strejda s Boženkou Ježíškovou. Vzhledem k tomu, že v roce 2015 Camel obsadil 3.místo s manžely Burešovými, byly očekávání veliké. Minimálně obhajoba byla na snadě , ale o tom později.

Vyjížděli jsme z Orlové kolem půl sedmé ráno za slunečného počasí, nicméně po přejezdu Oder se počasí výrazně zhoršilo a nálada mírně poklesla. Po příjezdu do Litovle začalo mírně pršet a tak jsme se před turnajem ani moc nerozházeli, abychom nezmokli ještě před ostrým startem. Naštěstí se počasí před zahájením umoudřilo a bylo skoro celý den příjemě. Systém turnaje hlásal 4 kola švýcara a pak KO16. Takže bylo jasné, že je třeba vyhrát minimálně 3 zápasy, aby byl postup jistý. 

Tým Dejva a Strejdy si vybrali "den blbec" a nevyhráli v základní části ani jeden zápas a tím pádem byli odsouzeni na poslední pozici, která se bohužel nedostala do dohrávek a tím pro ně na 33.místě turnaj skončil. Nicméně ukázali klubového ducha a alespoň fandili týmům Fishe a Camela.

Tým Fishe základní částí prošel s dvěmi výhrami a do KO šel z 15.místa, vědělo se , že měli dobrý bucholz a že jim to na postup bude stačit.

To naopak tým Camela pouze s dvěmi výhrami byl už smířen ,po prohře ve 4.zápase nad Albrechtickým Jardou Puhrem, že do KO určitě nepostoupí. Jaké bylo překvapení , že díky jednomu bodu nakonec postoupí z 16. pozice.

V KO16 Fish nestačil na tým Milušky Kuté a byli odsouzenik k dohrávce o 9.-16. místo. Nakonec skončili na 14.místě.

To Camel s Burešovími dostal hned na úvod soupeře z nejtěžších, Zbyňka Jakeše, který bez porážky vyhrál základní část. Nicméně se namotivovali natolik, že Valšovičtí prohráli 4:13. A šlo se dál do KO8, následně semifinále, kde opět začalo pršet(snad štěstí). Tam už Camelův tým byl spokojen neboť obhajoba 3. místa byla skoro dosažena. Avšak vyšlápli si na Milana Kulhánka z Vědomic 13:8 a postoupili do finále." Máme splněno", řekla Jana, "budeme nejhůře druzí, po peripetijích v základní části jsem to nečekala", a my souhlasili.

Do finále postoupili také Leoš Krejčín z Kulové osmy. Čekalo se vyrovnané finále, avšak Camel s Janou a Pavlem "Supermanem" na soupeře vlítli ve velkém stylu a jasně vyhráli 13:3. Z obhajoby loňského 3.místa, tak bylo nakonec místo první.

Bohužel při předávání putovního poháru zástupcem posledního týmu Davem, se ho ihned ujmul v euforii Pavel a Camel si na něj ani nesáhl.

Nu což snad příští rok.

Každopádně děkujeme manželům Burešovým a členům HAPEK za skvělou organizaci turnaje a příští rok naviděnou.

 

 

 

 

 

 

Komentáře
17.8.2016 19:45 Strejda
Bravóóó Camel (a Burešovi)