Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Hrabyňský kanón 2024

Vytvořil: 16.6.2024 | Jiří Ulmann

Hrabyně je obec ležící v okrese Opava. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1377.  Má přibližně 1 100 obyvatel a katastrální území obce má rozlohu 1003 ha. Ve vzdálenosti 8 km severně leží město Kravaře, 10 km severovýchodně město Hlučín, 13 km jižně město Bílovec, 13 km západně statutární město Opava a 18 km východně krajské město Ostrava. Součástí obce je také Rehabilitační centrum. V katastru obce pramení potoky Hrabyňka, Kremlice a katastrem obce protéká potok Ohrozima (vše přítoky řeky Opavy). Nachází se zde Národní památník II. světové války a patří mezi jedno z odborných pracovišť Slezského zemského muzea. Nalezneme jej na cestě mezi Ostravou a Opavou. Jeho původní název zněl Památník Ostravské operace.

Na kanón do Hrabyně – jedem skoro povinně.

Cca půl hodinky cesty od Orlové se nalézá dějiště dalšího regionálu na túře a tím se řadí mezi naše nejbližší turnaje. Pořadatelství se ujal slibně se rozvíjející PC Hrabyně. Byl to jejich první “čapkovský” turnaj, tak jsme jim všichni drželi palce. Kvalita turnaje byla přes třicet, počet tripletů čtrnáct, počet klubů dvanáct a hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 8. TOP Orlová se v Hrabyni představil se čtyřmi borci, kteří hráli ve třech týmech. Dave se Strejdou se posílili o brněnského draka Petra, Fish naopak posílil Supermana se ženou a Brevča své ambice vložil do koulí albrechtičáků Pešty a Lichorobiecové. Hrabyňksý kanón se hrál na hřištích u restaurace Hrabyňky nedaleko potoka jak jinak, Hrabyňka. No,pevně věřím, že nám z toho nehrábne. :

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Dave, Strejda, Petr Janík (PCBD) - po švýcaru se skore 4:0 první místo, po KO bohužel brambory. No co už.

Fish, Jana a Pavel Burešovi ( HAPEK) - po švýcaru se skore 2:2 smolné deváté místo, které po dohrávkách pohoršili na místo jedenácté. No když to nejde …..

Brevča, Petr Pešta, Beata Lichorobiecová (oba PAK Albtechtice)- po švýcaru se skore 3:1 čtvrté místo a poté skvělé vylepšení na místo druhé. Výborně.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                                                                                                                          

Zaujalo nás: Na to, že to byl pro hrabyňáky první čapkovský turnaj vše bylo pěkně nachystáno, připraveno a průběh turnaje pěkně odsejpal,                                                                                                                                                                                

Hláška dne: Ptal se rozhořčeně borec spoluhráče: A: “Kolik mají vlastně koulí?” B: “No ten má jednu a ta má ještě taky jednu.” A : “Hážou to jak na vyletě kuva, kdo se v tom má orientovat.” No, hlavně, že se dopočítali kluci.  :))

3x stručně s: Martin Gratcl alias Marťa  - SKP Hranice VI. - Valšovice

Nejoblíbenější spoluhráč                           - Zdeněk Šugar

Nejlepší jídlo                                            - řízek

Čím jsi chtěl být v dětství                          - lesník

V příští reportáži se dovíte, že Fánek chtěl být kosmonautem.

Rekapitulace: Hřiště u Hrabyňky pěkně připravena, nelehká; počasí suprovní; snídaně a oběd velmi chutné a všeho dostatek; organizace a systém hry v bez problémů; TOPácký výsledek výborný. Organizátorům klobouček dolů. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                               

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. „Lepší v plicach čerstvé vzdoch, než medicín plné břoch. - Moravské přísloví