Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Jarní lipnické koule 2024

Vytvořil: 2.4.2024 | Jiří Ulmann

Asi pět minut autem na západ od Lipníka najdeme Golf Resort Benátky nad Jizerou. 18-ti jamkové  hřiště s délkou 5 814 m pro muže, 4 797 m pro ženy a 9-ti jamkovou akademií se nachází v chráněné krajinné oblasti Traviny nedaleko Benátek nad Jizerou. Golfová hřiště jsou linksového typu s unikátní akademií a nacházejí se na území bývalého vojenského prostoru, dosažitelné cca za 20 minut z Prahy po rychlostní silnici R10. Golfové hřiště je charakteristické zvlněnými fairwayemi, dlouhými jamkami, férovým rafem a členitým okolím greenů. Výzvou pro hráče je i velké množství vodních překážek v podobě šesti kaskádových jezírek. Nedílnou součástí resortu jsou také rozsáhlé tréninkové plochy a ke vstupu na toto veřejné hřiště není zapotřebí zkouška golfové způsobilosti.

Velký pátek - v Damníkově svátek.  

V rámci přípravy se v Damníkově na Velký pátek za účasti domácích, PK Polouvsí a TOP Orlová uskutečnil miniturnaj jednotlivců O damníkovské jablko (které nikdo nikdy neviděl, ale nakonec se přece jen našlo). Poté ještě následovala exhibice dvojic Morava - Čechy. Výsledky nejsou součástí této reportáže. Info u pořadatele.

Bílá sobota -  v Lipníku těžká robota. 

30.3. na Bílou sobotu, abychom se moc nenudili jedeme (já, Sára a damníkovští) do Lipníka, kde místní PC Sokol Lipník uspořádal mezinárodní regionál trojic. Kromě sedmi špičkových hráčů z české TOP 10 turnaj okořenily dva výborné triplety ze Slovenska (jeden skoro Maďaři) a jedna polská ekipa. Celkem se k fotbalovému hřišti sjelo čtyřicet šest týmů a kvalita turnaje byla přes 46. Tedy opravdu velmi slušná konkurence. Z orlováků opět Strejda jako sám voják (petanquer) v poli. Po rozpadu jeho původního tripletu (bo nemoc) se narychlo domluvil s výše zmíněnou Sárou Valoškovou (děkujeme za laskavé půjčení) a ve startovní listině osamoceným Honzou Hellerem. Za pěkného počasí se hrála čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. Jak si tedy vedl narychlo utvořený triplet, jehož složení bylo premiérové? No nebylo to úplně špatné. Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Strejda, Sára Valošková (PK Polouvsí), Jan Heller (PC Mimo Done Nymburk) -velmi nepříznivý los byl příčinou skóre 2:2 po švýcaru. To stačilo na 22.místo, které bylo v dohrávkách vylepšeno o jednu pozici. No slavné to nebylo, ale úplný propadák také ne.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.htm

Zmrtvýchvstání Páně - v Krumsíně hrrr na ně.

Dopolední turnaj ve stolním tenise (již opět v Damníkově) se z důvodu nepřízně počasí (nikonu se nechtělo) nekonal. No, a aby byl velikonoční víkend kompletní skákali jsme ještě v neděli odpoledne do Krumsína. Zde se konalo pohodové Velikonoční koulení za účasti domácích a dalších pétanque nenasytných borců z Damníkova, Řečkovic, Orlové a Polouvsí. Jednalo se o čtyřkolový švýcar do jedenácti bodů. Vše bylo naprosto senzační, ale nejlepší je a bude vždycky KAREL. :) Výsledky k dispozici u pořadatele.

Zaujalo nás: Triplet Petr Barvínek, Jana Barvínková, Marcela Hansgutová opět dokázal, že petanque je úplně pro všechny a lze jej hrát i bez vidiny zisku bodů, ale jen tak pro radost. Klobouk hodně dolů a palec vysoko nahoru.                                                                                                                                                                                

Hláška dne: Při odchodu z turnaje dostávala "děvčata" instrukce od borky: "A doma hlásit, že jsme všechno vyhrály, jasné jo." No hlavně hovořit stejnou řečí, že jo.

3x stručně s: Petra Kobrová alias Kobra  - 1.KPK Vrchlabí

Nejoblíbenější spoluhráč                            - Štěpán Kobr

Nejlepší jídlo                                            - hovězí stejk medium s vejcem

Čím jsi chtěla být v dětství                        - herečka

V příští reportáži se dovíte kdo chtěl být v dětství archeologem.

Rekapitulace: Hřiště v Lipníku hezky upravená; počasí na konec března naprosto fantastické; snídaně a oběd nebyly součástí startovného, jídlo a pití ve vlastní režii k dispozici na místě; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek no tak, tak. Organizátoři mají dostatek zkušeností, takže vše OK a velmi děkujeme.                                                                                                                                                                                                             

Koulím zdar váš Strejda.               

P.S. Jsem vcelku normální, ale není zábavné být někdy trochu “jebnutý”?