Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Koule z Přihrádku 2016 - Hrad Veveří

Vytvořil: 11.5.2016 | Marek Olšár

Hned po Albrechtickém kahanu, který se konal v sobotu, se někteří večer odebrali do orlovské hospůdky na pivko. Ráno vstávat a vyjíždíme směr Brno a to ve složení jednoho orlovského tripletu - Strejda, Dave a Fish. S sebou do auta, ať není nuda, tak bereme Kuťáka a Vaška Valíka. Strejda se pčíkne jako pokaždé, motor zaburácí a jedééém. Cesta utíká, polívka na benzince, koupě dvoulitrového pití, cigárko a za chvíli zastavujeme před hradem Veveří.

Náš tým si přijel pouze zahrát. Byl to velmi slušně obsazený turnaj s petanquovou elitou Česka. Mohli jsme jen  překvapit, nic se od něj nečekalo, ani presidento do nás velké naděje nevkládal.

Přivítání, krásné prostředí, skvěla obsluha u pivka a jídla a před námi 4 - kolový švýcar s postupem 8 KO. Nádherné počasí a hra, která nás baví a spojuje mohla začít. První dvě kola jsme hráli bezchybně. Jirka "Strejda" a jeho první koule, které se zastavovaly u košonku jako o magnet. Strejda až na pár vyjímek hrál perfecto!!! Dave ho doplňoval jako universál, výborná plase a sem tam ho i Fish pustil ke střele. Fish většinou her uzavíral. Takto Orlová hrála po celou dobu a nemusela vůbec nic měnit.

Třetí zápas byl velmi vyrovnaný a samozřejmě i přátelský. Protihráčské trio se skládalo z Vaška Valíka, Martina Pirka a Mildy Pánka. TOP Orlová hned ze startu posunutím košonku získala pěkný náskok a snažila se udržet a pomaličku dojít k výhře, ale zkušenost se ukázala a samozřejmě i to štestí bylo na druhé straně.

Čtvrtý zápas s Tomem Kutým, Peťou Juráňem a Vlkem Jaroslavem. Tady šlo vidět, že protihráčský triplet má navrch, byl ve všech směrech lepší. Zas bylo fajn, že tyto poslední dvě mužstva nám přinesly pěkného pana Bucholze.

Fish po švýcaru poslal Dava, ať omrkne, jestli jsme skončili 10 nebo ještě hůř. David přišel s úžasnou zprávou, prvně nás natahoval a pak oznámil, že jdeme z 6 pozice. Hned v KO jsme narazili na trio Konšela Jakuba. Byl to úžasný match. Orlováci vedli a Fish, jak celkem ze zadni pozice po celý den hrál dobře, tak v posledních dvou náhozech, kde mohl ukončit zápas a poslat Konšela a spol domů, tak zklamal. 2 koule netrefil a pak se celý orlovský tým špatně poradil, Marek neuzavřel dobře obranu před dohozením a protihráči v posledním kole zahráli 4 body a výsledek 12:13 byl na světě.

O 5.-6. místo TOP prohrála s Radkem Skopalem.

Úžasný den a super hra, kluci.

 

Výsledky:

1.
Jakub Konšel (POP Praha)
Pavel Hodboď (Carreau Brno)
Petr Jakubek (Carreau Brno)

2.
Petr Juráň (Carreau Brno)
Tomáš Kutý (SKP Hranice VI – Valšovice)
Jaroslav Vlk (POP Praha)

3.
Jindřich Kauca (PC Kolová)
Jiří Koreš starší (PC České Budějovice)
Tomáš Michálek (Carreau Brno)

Komentáře
12.5.2016 16:08 Strejda
Přesně jak píše autor - orlovský tým byl opět pořádně vidět. Celý den pohoda a prima hra.
13.5.2016 21:44 Fish
Sdilim uplne stejny nazor, me se hralo fakt vyborne a pohodove.
15.5.2016 08:02 Dave
Souhlasím se zbytkem týmu - jeden z nejpohodovějších turnajů, které se letos odehrály. super hra kuci