Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Krumsínská HRODA 2018

Vytvořil: 14.7.2018 | Jiří Ulmann

V sobotu 14.7.2018 se v areálu pétanque HRODE Krumsín uskutečnil již 19.ročník tradičního turnaje trojic. Letošní ročník byl velmi silně obsazen o čemž svědčí jména jako: Michálek, Kaplánek, Juráň, Froněk, Kutý, Bureš atd. V nezvykle velkém počtu se zúčastnili po tříleté odmlce i borci z TOP Orlová. Dave hrál s Frantou Krpcem a Robinem Konšelem, Strejda s Karáskovými a Burák s Kučerovými. Vydatně jsme posnídali, neboť zdejší pohostinnost je vyhlášená (Strejda měl připravený "lepeňák speciál") a šlo se na čtyřkolového švýcara .

Byl to opět turnaj pro lidi, protože se po postupu do KO 16 dohrával ve čtveřicích celý turnaj a poté následovaly další doprovodné akce. Podle vzpomínek pamětníků se doposud nikdy nikomu nepodařilo trofej obhájit a zásluhou Daeva a jeho týmu se to nepodařilo ani letos, ale postupně.

Burákův tým vylepšil 28.místo po švýcaru o tři fleky a konečné 25.místo asi odpovídalo očekáváním. Asi více se čekalo od Strejdova týmu (minimálně KO 16) , který se však nepotkal s optimální formou a po dohrávkách skončil na 18.místě.

Sobota však byla v režii týmu David Bačo, Franta Krpec a Robin Konšel, kteří po celý den podávali skvělé a hlavně vyrovnané výkony. To byl také důvod proč se ani letos neopakoval vítěz. Loňské vítěze (T.Michálek, J.Voňka, J.Konečná) totiž ve skvělém finále  a po skvělém výkonu porazila výše uvedená trojice. Velká gratulace vítězům a další skvělý úspěch TOP Orlová v sezoně 2018.

Velký dík pořadatelům za po všech stránkách skvěle uspořádaný turnaj  (snad jen prodlevy mezi koly nemusely být tak dlouhé) a již nyní se těšíme na další ročník a další pokus o obhajobu.

 

Další zastávkou na již tak úspěšné tour bude turnaj jednotlivců ve Valšovicích - Valšovický pohár. Do bojů o něj se tentokrát zapojí pouze Dave a Strejda. Takže kluci "Koulím zdar a další úspěchy pro náš kraj". Zduř.