Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
28.7.2024     O Pohár Ronova 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Lipnické dukáty a XXVIII Kolovská koule 2024

Vytvořil: 7.7.2024 | Jiří Ulmann

Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje je státní svátek České republiky, který se slaví každoročně 5. července jako připomenutí výročí příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu v roce 863. Spolupatroni Evropy - Cyril a Mětoděj (Konstantin a Metoděj) přišli ze Soluně na Velkou Moravu v 9. století. Příchod těchto věrozvěstů na naše tehdejší území je označován z pohledu dějin jako příchod křesťanství a vzdělanosti do českých zemí. Tito Slovanští věrozvěstové vytvořili písmo - hlaholici a prosadili staroslověnštinu jako oficiální jazyk - v té době jako jazyk bohoslužebný. Den upálení mistra Jana Husa je státní svátek České republiky. Každoročně dne 6. července připomíná upálení kazatele a reformátora Mistra Jana Husa, ke kterému došlo v roce 1415 na kostnickém koncilu.

Lipnické dukáty – dýchejme postupu na paty.                                 

Netradičně v pátek 5. 7. pořádal PC Sokol Lipník trošku mezinárodní regionál dvojic. Že se nejednalo o úplně obyčejný regionálek svědčí nejen fakt, že počet dvojic byl čtyřicet sedm, ale i kvalita turnaje, která se vyšplhala přes čtyřicet sedm. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. Z orlováků se tentokrát zúčastnil pouze Strejda (děkujeme PC Damníkov). Jako parťáka si vybral velkého pohodáře Miloška Přibyla z Vědomic. Tak co, podařilo se klukům postoupit?

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Strejda, Miloš Přibyl (SK Sahara Vědomice)  -   po švýcaru se skore 2:2, 20. místo a nepostup; po dohrávkách celkové 19. místo. No mohlo to být lepší tedy.

Koule kolovská – atmosféra byla domovská.

A následující den v sobotu 6.7. pořádal PC Kolová rovněž turnaj dvojic, ale tentokrát to byla pravděpodobně derniéra kategorie prestige. Turnaj opět lehce mezinárodní, počet dvojic opět čtyřicet sedm, kvalita turnaje těsně pod čtyřicet pět. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. Z orlováků logicky opět pouze Strejda, který uzavřel spojenectví s  damníkovskou Gabi. A jak se tedy této sympatické dvojici v nelehké konkurenci dařilo?

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Strejda, Gabriela Staneková (PC Damníkov) -  po švýcaru skore 1:3 a 35. místo; po dohrávkách vylepšeno na  celkové 34. místo. No nic moc tedy. ale co už.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                          

 

Zaujalo nás: Nekonečná smůla a potíže kolovských pořadatelů při zajišťování cateringu, kdy jim postupně dvě firmy na poslední chvíli své služby odřekly. Domácí to nevzdali a přes všechny potíže nám všem zajistili velmi chutnou pizzu. Jó komu čest …...

Hláška dne: Po výhrách ve třetím a čtvrtém kole, už bez nároku na postup hlásil Valter: " Potřeboval bych šestikolového švýcara, už mi to začíná jít." Chtělo by se říci - no konečně. :)

3x stručně s: Pavel Bureš st. alias Brůča  - HAPEK

Nejoblíbenější spoluhráč                             - manželka Jana

Nejlepší jídlo                                              - steak

Čím jsi chtěl být v dětství                            - zedník

V příští reportáži se dovíte, kdo ctěl být v dětství hasičem.

Rekapitulace: Lipník: Hřiště jako vždy upravená; počasí přálo; snídaně a oběd se zde neřeší; občerstvení k dispozici v klubovně; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek v té lepší polovině.

Kolová: Hřiště v areálu PCK "U Gubiše" velmi rozdílná, velmi nelehká a záludná; počasí fajne až do večerní bouřky; snídaně nee, oběd v ceně startovného dobrý; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek v té horší polovině, ale lepší než loni  :)). Oběma organizátorům děkujeme za spestření dvou svátečních dnů.                           

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. „Hlupáci dělají stále stejné hlouposti, ti šikovnější neustále nové.“ Německé přísloví