Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Loděnický a Přítkovský zimák 2024

Vytvořil: 29.1.2024 | Jiří Ulmann

Terezín. Terezínská krytá jízdárna byla postavena pro výcvik kavalerie působící v Terezínské pevnosti. Její stavba byla projektována mezi lety 1860 – 1861. Dokončena byla již o rok později.  Po opravě v roce 2013 je již deset let opět plně funkční a slouží ke svému původnímu účelu - k výcviku koní a jezdců. Mimo to v neposlední řadě slouží také k výcviku psů. V zimních měsících se zde již od roku 2019 hraje také petanque. Zvykli jsme si na terezínské turnaje v zimním období, kdy většina z nás nemá kde hrát. V lednových termínech roku 2024 se o pořadatelství podělily CdP Loděnice a PC Přítkov. Takže ano sezona 2024 začíná 27. a 28. ledna v terezínské jízdárně mezinárodními regionálními turnaji trojic (sobota) a dvojic (neděle). Jisté je, že TOP Orlová bude pochopitelně u toho.

Terezínská sobota – je to těžká robota?

V sobotu 27.1. uspořádal v terezínské jízdárně CdP Loděnice první “čapkovský” turnaj roku 2024. Jednalo se o mezinárodní regionál trojic. A byli to právě cizinci, kdo “zachraňoval” účast. Hrálo se pěkně v závětří rekonstruované haly a i když ne všechno šlo hladce nakonec se sešlo celkem 18 tripletů. Kvalita turnaje byla těsně pod 30, což je tak akorát na malý regionálek. Hrálo se pěkných pět kol švýcara s postupem do KO 8. Orlováci (tedy jeden) se opět objevili se startovní listině, jak jinak. Sluší se dodat, že v terezínském písku zanechali docela pěknou stopu. S Valterem a Míšou spojil síly nezmar Strejda,

Složení týmu s orlovskou účastí a umístění.

Strejda, Valter a Michael Brandesovi (PC Damníkov) - i když hra nebyla zcela bez chyb, postup do KO 8 (se skore 3:2) byl asi povinností. S konečným 4.místem byli chlapci nakonec také spokojeni.                                                                                                                                                                                                                                          

V terezínskou neděli – už se vidím v posteli.

V neděli 28.1. na témže místě, tentokrát jako pořadatel PC Přítkov a mezinárodní (cizinci opět nezklamali) regionál dvojic. Přílemného prostředí haly využilo tentokrát slušných 35 dvojic. Kvalita turnaje byla pod 33, což je o něco více než v sobotu. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. A jelikož Orlová nikdy nespí, do páru se tentokrát Strejda domluvil s “lipiňáckým” ptáčkem Lubošem.

Složení týmu s orlovskou účastí a umístění. 

Strejda, Luboš Ptáček (HRODE Krumsín) - také zde se postup do KO 16 očekával a chlapci to potvrdili. V KO získalli další dva cenné skalpy a opět se sklízely brambory.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: I přes to, že kapacita haly nebyla dlouho ani zdaleka naplněna a hrozilo zrušení obou turnajů, nenechali se pořadatelé odradit, vytrvali a připravili nám dva velmi pěkné turnaje.                                                                                         

Hláška víkendu: Docela dlouho po skončení limitu stále ještě hrála jedna dvojice. Hlavní rozhodčí se ptal: "Kolik to máte? " V tom se do toho vložil Valter a hlásil: "Oni hrají na dva vítězné.” Inu vtipálek se nezapře. :)

3x stručně s: Mária Jajcajová řečená Mici    - SLOPAK

Nejoblíbenější spoluhráč                                 - všeci okrem Džuza :)

Nejlepší jídlo                                                  - bryndzové halušky

Čím jsi chtěla být v dětství                              - herečka

V příští reportáži si pokecám s Adélkou. Kdo to je ? Nevíte?

Rekapitulace: Počasí na konec ledna velmi přijatelné; hřiště v terezínské jízdárně jako obvykle písková, hezky upravená; oběd – fajnová gulášovka po oba dva dny; další občerstvení a teplé nápoje k zakoupení na místě; organizace a systém hry supr; TOPácký výsledek velmi přijatelný. Organizátorům poděkování za dva pěkné turnaje, hezky to odsejpalo a atmosféra byla skvělá. Opravdu suprovně vyplněná zimní přestávka. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                             

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. V novém roce, ať se vám vyhýbají všechny nemoce.