Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 2x2 - Lipník 2024

Vytvořil: 8.9.2024 | Jiří Ulmann

Stalo se 7. září mimo jiné: 1812  - Napoleon I. Bonaparte získal v bitvě u Borodina přístupovou cestu k Moskvě; 1836 – Ve Svatovítské katedrále v Praze se konala poslední česká královská korunovace. Korunován byl císař Ferdinand I. Dobrotivý; 1936 – V zoologické zahradě v tasmánském Hobartu uhynul poslední známý exemplář vakovlka; 1955 – Premiéra českého pohádkového filmu Obušku, z pytle ven! natočená na motivy pohádky K. J. Erbena Kouzelné dary; 1969 – Na MSV v Brně se veřejnosti přestavil nový osobní automobil Škoda 100/110; 2011 – U Jaroslavle havaroval JAK- 42 s hokejovým týmem Loko Jaroslavl. Až na palubního technika všichni (45) v letounu zemřeli, mezi nimi i čeští hokejisté Jan Marek, Josef Vašíček, Karel Rachůnek a slovák Pavol Demitra. 

Skupiny na dvě prohry – méně jsme hrát nemohli.                                 

Datum: sobota 7.9.2024. Místo konání: Lipník u fotbalového hřiště. Pořadatel: PC Sokol Lipník. Kategorie turnaje: MČR. Typ turnaje: dvojice. Systém hry: skupiny na dvě prohry s limitem 65 minut a postupem do KO 32. Počet týmů: 64. Kvalita turnaje: 48,89. To jsou velice stručná základní data. Orlovou reprezentovali pro změnu opět pouze Dave a Strejda. Takže koho si vybrali do bojů do o titul mistra ČR dvojic? Nestalo se nic neočekávaného a tyto dvojice spolu již několik turnajú odehrály. Dave spojil síly s kulovým bleskem Ráďou Skopalem a Strejda s krumsínským plejerem Lubošem Ptáčkem. Po ose Orlová (04:00) – Štěpánov (05:30) – Lipník (08:10) nás čekalo opět cca 350 kilometrů jízdy a to jsme ještě museli v šest hodin stihnout přihlášení na Zlaté prasátko. Ještě že ranní sobotní situace na cestách je poměrně milosrdná. Po zhruba čtyřech hodinách cesty parkujeme v Lipníku u hřiště. Zaplatíme startovné pouhých 300 Kč (bez oběda, ten se tu neřeší), dáme snídani, kafčo a čekáme na zahájení. Po úvodu a české státní hymně jdeme na to.

Složení a umístění týmů s orlovskou účastí.

Strejda, Luboš Ptáček (HRODE Krumsín) -  ve čtyřčlenné skupině dva zápasy, dvě prohry, poslední místo a pochopitelně nepostup. Celkově dělené 64, poslední místo.

Dave, Radek Skopal (Kulový blesk Olomouc)  -   ve čtyřčlenné skupině tři zápasy dvě výhry, druhé místo a postup. V KO 32 prohra a celkově dělené 32 místo.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                           

Zaujalo nás: Mi a docela mnoha dalším “nejde pod hubu”, prostě nechápeme, že na akci takového významu, jako je MČR 2x2 není poviností týmů nosit stejnou vrchní část oděvu (dres). Někteří a je jich většina to berou jako samozřejmost, ale u některých fakt nehrozí, bo prostě nemusí.   :((( 

Hláška dne: Nejmenovaný borec jednoho z nepostoupivších týmů hlásil: “Hráli jsme fakt hovno, nebo to byl jen pešek”? No viděl bych to spíše na to hovno.

3x stručně s: Lenka Konšelová řečená Jeskyňka - bez klubové příslušnosti

Nejoblíbenější spoluhráč        - Robin Konšel

Nejlepší jídlo                         - rajská

Čím jsi chtěla být v dětství     - zdravotní sestra

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl v dětství pracovat na veterině.

Rekapitulace: Hřiště u fotbalového hřiště velmi pěkně upravená; počasí ideální; snídaně slaboučká (1 kobliha); další jídlo a pití k dispozici v hospodě; organizace a systém hry ok; TOPácký výsledek slabý. A bez výmluv, aby náhodou Fish nevyskočil z kalhot a nezačal dělat “eskymáky”. :)))  Organizátorům poděkování za pěkné MČR. Děkujeme.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Každý vidí jen jaký se zdáte být, ale jen pár lidí ví, jaký jste skutečně.