Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 2x2 MIX 2023

Vytvořil: 29.5.2023 | Jiří Ulmann

Rozhledna Vodárenská věž Chrast. Na okraji města Chrast (část Chrašice) u Chrašického rybníka, zrhuba 10 km jižně od Hrochova Týnce byla bývalá vodárenská věž z roku 1662 upravená na rozhlednu. Novodobá rekonstrukce věže za účelem její úpravy na rozhlednu probíhala v letech 2010 až 2012 a zahrnovala zejména vybudování nového schodiště, střechy a terénní úpravy. Třípatrová stavba z lomové opuky má čtvercový půdorys (4,5 m) a je kryta stanovou šindelovou střechou. Na vyhlídku ve výšce 20 m vede 101 schodů a nabízí úplný kruhový výhled do větších vzdáleností, který je omezen jednak zástavbou města Chrast a dále pásem stromů nacházejících se za Chrašickým rybníkem. I přes tuto skutečnost lze pozorovat větší část města Chrast, obec Podlažice, Kunětickou horu a při mimořádné viditelnosti Krkonoše a Orlické hory.

Mix dvojice – těšíme se velice.

Poslední z “velké květnové trojky” – MČR dvojic mix uspořádal v sobotu 27.5. 2023 CHRUPEK Chrudim. Hrálo se v zámeckém parku zámku v Hrochově Týnci systémem skupin na dvě prohry (bez časového limitu) s postupem do KO 32 (s limitem). Účast týmů byla letos poprvé omezena, tak o co nejlepší umístění bojovalo  celkem 64 párů přihlášených dle aktuální síly (přesně 58 + 6 divokých karet). Kvalita turnaje byla těsně pod 50. Počasí bylo velmi přívětivé a tak nic nebránilo předvádět v rámci možností skvělé výkony. TOP Orlová reprezentovali opět a zase pouze Dave a Strejda, které čekalo nějakých 500 km (celkem). Dave spojil síly s Pavlou Mazúrovou z PC Sokol Lipník a Strejda s Yvonne Marečkovou z Orla Řečkovice. Dařilo se jim ve skupinách a jak se umístili celkově? 

Dave, Pavla               - ze skupiny postup z 1.místa; celkově dělené 17.- 32.místo – ve skupině jasné dvě výhry a poté dlouhé, předlouhé čekání na KO 32. Tam prohra v orlovskovražedném boji se Strejdou. Škoda losu fazonu měli na “šestnácku”, postoupit však mohl jen jeden, ale i tak pochvala.

Strejda, Yvonne       - ze skupiny postup ze 2.místa; celkově 13.místo – postup z baráže byl paradoxně výhodou, protože “čekačka” na KO nebyla tak dlouhá. V derby rozhodla vyrovnanost výkonů strejdova páru a větší touha po vítězství. Třináctku tentokrát možno považovat za šťastnou. Premiéra tohoto páru se vyvedla. Bravo.

Ze skupin mimo jiné nepostoupili páry Koreš, Korešová; B.Froňková, Zdobinský; Jakeš, Gráfiková; Bureš, Burešová. Nemohu jinak a otevřu ještě “Juniorské okénko”. Skvělé výkony juniorů jsou opravdu příslibem do budoucna. Mladičký pár Jindřiška Sekerešová (SK Sahara Vědomice), Michael Brandes (PC Damníkov) koncertovali a jejich konečné 15.místo je naprosto skvělé. A ještě lépe si vedla Jana Štolová (CHRUPEK Chrudim) po boku zkušeného Davida Faltýnka (HRODE Krumsín), která v dohrávkách vybojovala dokonce 11.místo. Všem třem velká gratulace.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Po odehrání skupinové fáze u oběda zahlásila nejmenovaná playerka: “Hrála jsem sice jako pič., ale papám hezky.” No co už, každému jde něco jiného :) .

3x stručně s: Tomáš Michálek alias Tominen  – Carreau Brno 

Nejoblíbenější spoluhráč                - Jana Michálková

Nejlepší jídlo                                - uzené s bramborovou kaší

Čím jsi chtěl být v dětství               - sportovní komentátor

V příští reportáži se dovíte, kdo se cpe nejraději plněnými knedlíky.    

Rekapitulace: Hřiště v zámeckém parku měkoučká, heboučká, snídaně a oběd fajn, organizace a systém hry v pořádku, počasíčko nám velmi přálo, topácké výsledky dá se říci výborné a MČR lze považovat za úspěšné. Pořadatelům patří poděkování za dobře zvládnuté pořádání MČR.                                                                                                                                      

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Každý kdo tě chtěl v životě potopit, tě v podstatě naučil plavat.