Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR v Tróji - Praha 25.6.2016

Vytvořil: 15.7.2016 | Marek Olšár

Konečně jsme se dočkali. Po měsíční pauze konečně vyrážíme za pétanque, za hrou, která nás baví. Plánovali jsme hodně dopředu. Pojedeme už o den dříve apod. , ale nakonec vyrážíme společně s našími parťáky z Albrechtic o půl druhé ráno v sobotu. Společně nastoupíme do vlaku, koupíme pivko a před námi dlouhá cesta do Tróji. Zámecký park v Praze.

Na Mistrovství ČR v tripletech se nahlásilo 89 mužstev, takže elita Česka. Už od rána nám dávalo sluníčko celkem najevo, že se dnes i trošku opálíme. Nejhorší, že se nebylo během hry, kde schovat.

Camel, Strejda a Fish tvořili jeden orlovský triplet a druhý se skládal ze dvou orlováků, Burák a Dave, kteří přibrali Houstna z Albrechtic – Zdeněk Dujava. Počasí nádherné, prostředí nadherné, ale tady bych asi aspoň za sebe skončil. Organizace, catering a doprovodné akce bych hodnotil jako velmi podprůměrné, jestli ne ještě hůře. Byli jsme na pár turnajích,ale toto bylo i na nás moc. Absolutně nezvladnuté, nezoorganizované  a nic nebylo dotáhnuté do konce.Zklamání, nejenom ve hře. Dalo se čekat, že si jdeme jen a pouze zahrát, ale čekali jsme u tak velkého turnaje více.

Tak a ke hře: Davovi a spol se dařilo o poznání lépe, postoupili ze skupiny,ale kde hned vypadli.

Camelova grupa se trápila a za celý den vyhrála pouze jeden zápas. K večeru se přitáhly velká bouřková mračna, které byly předpovězeny už den dopředu s velkou bouřkou. Přišla velmi silná bouřka s krupobití. Celých 5 minut nás kroupy obstřelovaly a mnohdy velmi  úspěšně.

Cesta domů byla dlouhá. V mokrých šatech ve vlaku, s pivkem v ruce jsme odjížděli zklamáni na plné čáře. Uvidíme, zda pojedeme i příští rok takovou dálku.