Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Memory cup 2017

Vytvořil: 20.4.2017 | Marek Olšár

Opět jako každým rokem na jaře se hlásíme z restaurace DEPO v Orlové, kde pravidelně již 7 rokem pořádáme trunaj, při kterém si vzpomeneme na hráče, kteří již nejsou mezi námi. Hlavně velké dík a vzpomínka patří manželům Míčkovým. A právě na tento turnaj po dlouhých letech zavítala Adriana Míčková, která kdysi před léty brázdila petenquová hřiště se svým manželem Lukim. Kde jsou ty časy, kdy v býválé Vinárně za Plotem se setkávalo i 20 hráčů denně.

Počasí žádná sláva,ale hlavně že nám neprší. Hned z rána na zahřátí čajík, někdo svařák nebo pivko. Presidento TOP Orlová Camel Jurišta opět zahajuje turnaj a představuje rozhodčí. Po 9 - té hodině začíná první ze čtyř kolového švýcara. Postupuje osmička nejlepších.Od orlovských se čekalo postup hlavně tripletu právě Adriany Míčkové (Dave + Camel),pak samozřejmostí byl i manšaft Strejdy, který hrál s Kutým a Pírkem. Nakonec i do osmičky se mohli dostat mužstvo Brevči (Jana Kučerová+Fish), kteří po nešťastné kouli, kdy mohli dohrát 13 bod a měli by tak 3 výhry a jistý postup, nedohodili a to je stálo nakonec KO8 a skončili na nejhorším možném místě. 9.místo po švýcaru. Konečné pořadí bylo až 11. místo.

Mulda, Balajka Peta a Kučera Martin skončili po dohrávkách na 16. místě. A poslední náš tým (všichni neregistrování hráči-Paja Bačo, Aleš Kuzník a Petr Kubla) skončil na 21.místě.

Tak a dva týmy máme v KO8, ale bohužel nedostali se hned přes první vyřazovácí kolo a nakonec si zahráli spolu o 7.místo. Úspěšnější byl triplet pod vedením našeho Presidenta Camela.

O pohár Memory se ve finále potkaly triplety Svobodové Lenky, kteří pohár obhajují a  tým Radka Skopala. Zbyněk Jakeš s Lenkou a Dušanem Moosem si opět putovní pohár berou s sebou do Valšovic.

Děkujeme personálu DEPO v Orlové.