Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Memory Cup 2018

Vytvořil: 21.4.2018 | Jiří Ulmann

Za nádherného, nebojím se říct letního dne se v sobotu 21.4.2018 uskutečnil další ročník tradičního turnaje trojic. Pořádající TOP Orlová neměl s obsazením turnaje na rozdíl od některých jiných pořadatelů vůbec žádný problém. Takřka rodinný turnaj za účasti 22 týmů z 12 klubů, 1 polské ekipy a téměř kompletního obsazení domácích hráčů by zahájen něco málo po deváté hodině. Jednalo se o čtyřkolový švýcar s postupem do KO 8.

Třináct domácích koulistů se rozptýlilo do sedmi týmů s různými ambicemi, které se nakonec v podstatě potvrdily až na jednu výjimku. Týmy Zuzky Malé s Kučerovými a Koťák, Míčková , P. Bačo dělaly co mohly , ale nakonec obsadily konec výsledkové listiny. Ve středu se umístily týmy Kuzník s Karáskovými (11) a Brevča, Anton, Metzker (13). No a již se blížíme k tomu lepšímu. Strejda s Burešovými potvrdil v podstatě nasazení a po prohře s budoucími vítězi v KO 8 obsadil nakonec pěkné 5. místo. A jsme u výše zmiňované výjimky. Pro mě osobně super výsledek týmu Fish, Mulda a Dominik Brevčinský. V boji o třetí místo nakonec prohrál, ale 4. místo je skvělý výkon. Gratulace. A jako vždy to nejlepší nakonec. Camel, Dave a Pírek sice ve finále podlehli, ale druhé místo na domácím turnaji potvrdilo dobrou výkonost domácích. Takže suma sumárum 2. 4. a 5. místo pro TOP Orlová. Ovšem pro mě byl největším překvapením tým Aničky a Míši Poláchových s Boženkou Ježíškovou který postoupil do KO 8 ze skvělého druhého místa.

Závěrem samozřejmě pozvánka na turnaj ve Valšovicích, kterého se opět zúčastníme v hojném počtu. Loučím se tradičním „koulím zdar“ a doufám, že valšovicý guláš bude lepší než byl ten orlovský.