Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Memory Cup 2024

Vytvořil: 21.4.2024 | Jiří Ulmann

Opět, jako každým rokem na jaře se hlásíme z restaurace DEPO v Orlové, kde pravidelně každoročně pořádáme jeden ze dvou “čapkovských” trunajů. MEMORY Cup, už z názvu lze tušit, že jde především o vzpomínku na hráče, kteří v orlovském klubu hrávali, ba dokonce někteří zakládali a už nejsou mezi námi. Prognóza počasí byla strašidelná, ale kdo přijel, nelitoval. Za vcelku pěkného jarního dne se v sobotu 21.4.2018 uskutečnil další ročník tradičního turnaje trojic. Pořádající TOP Orlová neměl nikdy s obsazením turnaje na rozdíl od některých jiných pořadatelů vůbec žádný problém, ale tentokrát mělo zasáhnout počasí a dva týmy se polekaly. Takřka rodinný turnaj za účasti 21 týmu z 11 klubů, 1 skoro polské ekipy a téměř kompletního (7/10) obsazení domácích hráčů byl zahájen něco málo po deváté hodině. Někteří si spletli Orlovou s Opavou, ale to je jiná písnička.

Věnujme vzpomínku – byť jen vteřinku.

V sobotu 20.4. pořádal TOP Orlová (tedy my) v prostorách restaurace DEPO mezinárodní regionál trojic. V roce, kdy oslavíme 30. výročí založení klubu okořenili, mimo jiné, náš turnaj dva skvělí plejeři. Byla to momentálně úřadující jednička českého žebříčku Ivo Michálek (snad prý opět po 20 letech v Orlové) a pětka Tomáš Michálek. Maximální kapacita 23 týmů nebyla tentokrát naplněna, ale kvalita turnaje těsně pod 40 vypovídala jasně o kvalitě tohoto regionálku. Na čerstvě přisypaných hřištích se hrála tradičně čtyři kola švýcara s postupem do KO 8. Domácí se objevili hned ve čtyřech tripletech a plná polovina se probojovala do KO 8. Kdo tedy a s kým? Camel s Davem se posílili o Pirďu z HRODE; Strejda “splašil” Ptáka z Lipinky a Koho jiného z Polouvsí; bývalý výborný junior, reprezentant a současný navrátilec Kyblík spojil síly s Kulovými blesky Konečnými; no a jediný kompletně “topácký” triplet byl ve složení David Mališ, Martin Kotas a Tomáš Brevčinský.

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Camel, Dave, Martin Pírek (HRODE Krumsín)    -  ve švýcaru skore 4:0 a 1. místo, po dohrávkách v káóčku konečné pěkné 3. místo.

Strejda, Luboš Ptáček (HRODE), Lukáš Ondryhal (PK Polouvsí)     -  ve švýcaru skore 2:2, 13. místo, pochopitelně nepostup a trochu zklamání.

Kyblík (vrátivší se Tomáš Kübel), Mariana a Pavel Koneční (Kulový blesk Olomouc) -  ve švýcaru skore 1:3 a 20. místo, nepostup a jasný impulz ke zlepšení.

Muliš, Koťák, Brevča – ve švýcaru skore 3:1 a postupové 7. místo, v káóčku  už zvítězila “únava”, ale konečné 8. místo je velmi slušné.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html  

Zaujalo nás: I přes celotýdení deštivé počasí byla všechna hřiště zcela regulerní. Ukázalo se, že domácí přípravu nepodcenili.  (doplněno Camelem - 20 minut po vyhlášení vítězů se z hřišť stalo jezero....uff..to bylo o fous)                                                                                            

Hláška dne: Během dne jsem vyslechnul starší vtípek, který mě však vždycky dostane: // Manželé jsou na večeři v luxusní ostravské restauraci. Najednou ona během jídla bezděčně olízne nůž. Manžel jí okamžitě vlepí facku a zařve na ní: "Bonton p-čo, bonton!" //  :)

3x stručně s: Monika Pillerová      - SK Sahara Vědomice

Nejoblíbenější spoluhráč                   - manžel

Nejlepší jídlo                                    - ovocné knedlíky

Čím jsi chtěla být v dětství                - učitelka

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství řezníkem.

Rekapitulace: Hřiště v DEPU přisypaná, hezky upravená; počasí nakonec velmi přijatelné; snídaně a oběd jedlé; další jídlo a pití k dispozici v DEPU a v obchůdku; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek nakonec docela slušný. Takže kolem a kolem fajny turnaj a orlovaci děkujou za účast.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Nezáleží, jestli máte styl, pověst nebo peníze. Pokud nemáte dobré srdce, nemáte žádnou cenu. L. De Funés.