Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Mozartovy koule 2024

Vytvořil: 11.8.2024 | Jiří Ulmann

Aquapark Olomouc. Užijte si relax ve výplavovém bazénu, nechte se namasírovat v masážních bazénech a whirlpoolech, a užijte si s dětmi vodní radovánky v dětském brouzdališti. Rekreační bazén s výplavovým bazénem disponuje vodními atrakcemi, jako jsou: lehátko se vzduchovou masáží, lavice se vzduchovou masáží, vodní chrlič, vodní dělo, proudový kanál, masážní trysky a protiproudy. Do vlastního bazénového tělesa je zaústěna široká skluzavka a tobogán. V masážním bazénu a ve  whirlpoolech užijete teplou vodu a oddáte se masážním tryskám, které vaše tělo zcela uvolní. Teplá voda a jemné masážní trysky eliminují napětí ve vašem těle. Pro děti od 1–3 let je v rohu vnitřního areálu k dispozici dětské brouzdaliště s fontánkou, vodopádem a možností zapůjčení vodních hraček. V brouzdališti je přepad, který se dá využít jako skluzavka. Tak na co čekáte, šup do plavek. :))

Korunní pevnůstka – to je naše libůstka.                                  

Věc: turnaj v petanque. Datum: sobota 10.8.2024. Místo konání: Olomouc Korunní pevnůstka. Pořadatel: Kulový blesk Olomouc. Kategorie turnaje: regionál. Typ turnaje: trojice. Systém hry: švýcarský. Počet kol: čtyři. Postupující: nejlepších osm (!!!) do KO. Počet týmů: 32. Kvalita turnaje: 40,54. Ceny: speciální etue s vročením, plněné Mozartovými koulemi, medaile a další věcné ceny. To jsou velice stručná základní data. Samozřejmostí je snídaně, pochopitelně ráno volitelný oběd (mimo startovné), prize money při účasti 33 týmů a více (letos tedy nic), KO turnaj druhé šance o ceny pro nepostoupivší, příjemní pořadatelé a stylová hudba po celý den. Přes tato pozitiva mezi která patří i dostupnost místa (cca 75 minut) Orlovou reprezentovali opět pouze Dave a Strejda. Vzhledem k renomé, které tento turnaj nesporně má je to opravdu velká škoda. Takže kdo a s kým? Dave se tentokrát vydal lovit do SLOPE Brno, kde si vyhlédnul Paťo Daňka a Míšu Štěpánka, což byl tedy velmi, ale velmi ambiciózní triplet. Strejda přislíbil svou účast Ruskům (nepleť si s rusům), ale Kačenka, to živé stříbro, si zlomila ruku, tak zůstal pouze Luboš. Jako zachránce se pohotově vyloupnul Dušan z Valtic a tak byl pohodový triplet zachráněn a nutno dodat, že si nevedl špatně.Složení a umístění týmů s orlovskou účastí.

Strejda, Luboš Rusek, (PK Polouvsí), Dušan Kočí (nereg.)  - po švýcaru 2:2, velmi těžký los a nejlepší umístění mezi týmy se dvěma výhrami – 11. místo. Slušné.

Dave, Patrik Daněk, Michal Štěpánek (oba SLOPE Brno)     - to byla docela jiná liga. Celý, celičký den bez jediné prohry znamenal jasné a zasloužené 1, místo. Vynikající, bravo.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Skončilo kralování Fighters (zvítězili 2022, 2023) a hattricku se tedy nedočkali. Novými králi Mozartových koulí jsou Dave, Paťo a Michal. Vrátí se ještě Fighters, nebo obhájí letošní vítězové? No uvidíme.

Hláška dne: Bavili se dva tam kajsyk ze severu o jakymsi chacharovi: “ Ja, ten robit nebude, ten ma chlupy na dlani.” No rozhodně se borec asi nepřetrhne.  :))

3x stručně s: Václav Valík vulgo Valuš  - PAK Albrechtice

Nejoblíbenější spoluhráč                          - Vojtěch Žiak

Nejlepší jídlo                                          - zapékané těstoviny

Čím jsi chtěl být v dětství                        - strojník

V příští reportáži dovíte, kdo chtěl být v dětství mašinfírou.

Rekapitulace: Hřiště okolo pevnůstky těžká, ale bylo přisypáno, takže lepší než loni; počasí – hic jak sviňa; snídaně výborná a oběd volitelný dle chuti také výborný; další pití k dispozici v bufíku; organizace velmi dobrá, systém hry asi se úplně nezamlouval všem; TOPácký výsledek vynikající. Organizátorům poděkování za velmi dobře zvládnutý turnaj. Děkujeme.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Na chitrého cajzla si daj bacha, blbému otoč šrajtoflu! Hanácké přísloví.