Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Mozartovy koule 2016 - Olomouc

Vytvořil: 13.8.2016 | Marek Olšár

Do Olomouce všechny kluby, aby se přihlásily, lákal Pavlík Konečný na zbrusu nový povrch. Na Mozartovy koule jezdíme rádi. Pevnůstka, tak se nazývá areál, kde se hraje, nabízí krásně prostředí a zázemí. Fish po dlouhé době přemluvil Muliše, aby si konečně spolu zahráli a také aby si odpočinul od práce na baráku. V sobotu vyjíždí dvě káry, jednu řídí Camel, který nabírá vždy spícího Fishe a také Muliše. Dave nabral Strejdu a Brevču a už obě auta ujíždějí směr Olomouc. Hned na parkovišti u Pevnůstky se přivitáváme s grupo z Albrechtic a společně jdeme také ten kousek z parkingu do areálu.

Fish s Vaškem Valíků běží ještě před začátkem rychle něco kúpit ke snídani.

Pavel Konečný všechny přivítá, udělá se společné foto a už jsou nalosovány skupiny, kde z každé postupují první dva manšafty do KO16.Dva triplety, jeden rodinný - Muliš, Brevča a Fish a druhý tvoří Camel, Dave, Strejda se daly do boje o co možná nejlepší umístění. Bylo super počasí, vždy bylo s kým pokecat, pivko bylo celkem dobré, jídlo také a naším klukům se ze začátku dařilo. Camel a spol. měli první těžký zápas za sebou, první výhra a v druhém kole nastoupili proti soupeři, které měli na 100% převálcovat. Možná že je kluci trošku podcenili, nepodchytili start a pak možná nervozita a to vše mělo za následek prohraný zápas. V třetím kole asi měli nejtěžšího soupeře ze skupiny - Vajčovec a spol. a na ně bohužel nestačili. Postup do KO16 jim chybělo ve skóre pouze jeden bod. Jak by řekli Fish a kluci Charvátů: To je asi smůla.

Druhému orlovskému tripletu se hrálo parádně, první dvě kola, kde museli vyhrát, vyhráli, pak je čekal Marcián Vláďa se svými syny. Tady je Fish a spol nepodcenili a postup byl doma. Pak už jen zápas s Krpcovýma a Fanym Kaplánkem, který po pěkném souboji naši prohráli.

KO16. Rodinný manšaft dostal velmi těžkého soupeře - Michálek, Valík a Jana Konečná (triplet, který nakonec byl ve finále a vyhrál Mozartovky). Po rychlém zápase byla pro naše kluky vystavena Stopka a tudiž dohrávky 9-16. Nakonec pěkné 12. místo. Musím vyzvednout hru Muliše, který držel gule po dlouhé době, ale jeho plase byly na velmi dobré úrovni. Škoda, že nejezdí častěji.