Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O brněnskou kouli - XXIII.ročník (2018)

Vytvořil: 5.7.2018 | Jiří Ulmann

Je čtvrtek 5.7.2018 Státní svátek - Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Jsou před námi (Camel, Dave a Strejda) tři hodiny cesty se sluníčkem v zádech a doufáme, že uběhnou jako vždy v pohodě. Čeká nás nejstarší turnaj trojic v ČR, který se koná v krásném areálu RAPEK. No a už jsme v Ratišovicích kde nás vítá jako vždy dobře naladěný El presidento. Při hodnocení našich ambicí jsme střízliví, neboť víme co dokáží "bezejmenní".

Tradičně se zde hrají skupiny s postupem do KO 16. Při počtu 32 týmů osm skupin po čtyřech kdy hrají všichni a postupují první dva do KO - ANO. Při počtu 25 týmů kdy je pět skupin po pěti je to minimálně divné, protože vždy jeden tým ve skupině nehraje, čučí, tlemí a nudí se. No a pokračujeme. Postup prvních dvou do děravého pavouka, kdy šest týmů je už v osmičce a další čtyři hrají jakousi kvalifikaci? Proboha PROČ ? Přijde mi to celé docela zbytečné a nespravedlivé. Ptám se tedy QUI BONO ? (Pro ty kteří již nezažili latinu na školách "komu ku prospěchu ?"). Ti kteří mě znají ví, že si nestěžuji, neřeším a vše si uhraji (nebo neuhraji) s úsměvem na hřišti, ale promiňte musel jsem - zlatý švýcar.

Takže abych to shrnul. Areál skvělý, počasí super, jídlo výborné a již zmiňovaný systém strašný. Bohužel se jeho obětmi stali všichni zúčastnění, takže byl vlastně protilidský. Mimochodem TOP Orlová se umístila po všech peripetiích na poměrně slušném 9.místě.

 

O to více se těšíme na silně obsazený turnaj trojic do Krumsína, kde si užijeme poctivého švýcara. A do bojů se vydají: Dave s F. Krpcem a R. Konšelem, Strejda s Karáskovými a Burák s Kučerovými. Kdo ? My. Kdy ? Stále a znova. To je TOP Orlová.