Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O Pohár Ronova 2024

Vytvořil: 28.7.2024 | Jiří Ulmann

Adamov je město v okrese Blansko v Jihomoravském kraji, 12 km severně od Brna, na soutoku  Svitavy a Křtinského potoka v lesnatém údolí. Východně od města se rozkládá chráněná krajinná oblast Moravský kras. Žije zde přibližně 4 600 obyvatel. Oblast je známa především v historii těženou železnou rudou a jejím zpracováním v Křtinském údolí a později i na místě dnešního Adamova. Zdejší železářský podnik, který dodával značnou část moravské produkce železa na přelomu 19. a 20. století prošel transformací na strojírenský podnik. Vznikl zde první automobil se spalovacím motorem v Rakousku-Uhersku. Po druhé světové válce, kdy nesl podnik název Adamovské strojírny, převažovala v podniku tajná zbrojní výroba, ale také výroba polygrafických strojů a čerpací a měrné techniky.

Poprvé do Adamova – bude to zkušenost nová.

V sobotu 27.7. uspořádal FENYX Adamov regionální turnaj dvojic s mezinárodní účastí.I přes to, že se datum křížil s 1.kolem MČR klubů byla v Adamově vidět nesporná kvalita. Tu prezentovaly především jména jako Bačo, Renda, Biel (PL), Valent (SK), Netušil, Pellizon. Turnaj se hrál systémem skupin každý s každým, počet dvojic byl třicet devět a kvalita turnaje něco přes třicet. Na hřiště do Adamova se poprvé vypravili i orlováci. Fish jedoucí něco přes hodinku ze skautského tábora v Polné vytvořil dvojici s domácím Karlem Dědou Mrlinou a Dave se Strejdou, kteří složili ryze orlovský tým jeli něco přes dvě hoďky z domova. A jak se tedy v malebném, lesy obklopeném školním hřišti orlovským plejerům vedlo? Složení a umístění týmů s orlovskou účastí.

Fish, Karel Mrlina (FENYX Adamov) - v nelehké skupině (Paulík, Štěpánek; Kutra, Lankaš) stačily tři výhry pouze na třetí, smolné nepostupové místo a to je fakt škoda. Posléze prohra v 1. kole dohrávek.  :( .

Dave, Strejda                                    -  v ještě těžší skupině (Netušil, Hnilica; Valent, Adler) druhé místo (skore 3:1)  zaručující postup. V KO 16 však těsná porážka a konečná.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                            

Zaujalo nás: Opět se potvrdilo, že hráči petanque jsou silní a odolní jedinci. V opravdu šíleném počasí, kdy teplota dosahovala až 33 °C ( info pro Luboše P. cca 90 °F ) dle dostupných informací přežíli všichni ve zdraví  : ))) a to je fakt super.

Hláška dne: A co jiného dnes, než hlášky k počasí, takže výběr.  A: “ Hic jak sfiňa.” B: “ Čím dýl svítí, tím větší teplo.” C: “Kuva docela připaluje.” D: “ Ale pařák a bude hůř.” E: “Dzisiaj jest naprawdę gorąco.” F: “Áno v lete dobre je na svete.” G: “Tvl to vedro se fakt povedlo.”

3x stručně s: Daniel Holba alias Dan - PC Hrabyně

Nejoblíbenější spoluhráč                      - Lucie Seredová

Nejlepší jídlo                                       - řízek

Čím jsi chtěl být v dětství                     - kosmonaut

V příští reportáži se dovíte, kdo, nebo co je Solfernus.

Rekapitulace: Hřiště na Ronovské v malebném prostředí písková, koulecí, nelehká; počasí zdraví ohrožující, popsáno výše; snídaně a oběd výborné; další základní jídlo a pití k dispozici v kiosku; organizace a systém hry v pořádku, ale škoda zbytečných prodlev; TOPácký výsledek nic moc, 1x postup do KO 16 asi nestačí.  Celkově převažovaly klady, takže díky a příště je co zlepšovat  :))). Děkujeme. 

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Slovo „promiň“ neznamená, že jsi slabší, ale že vztah s danou osobou je ti drahší než tvoje vlastní ego.