Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O pohár Staré hory 2023

Vytvořil: 24.9.2023 | Jiří Ulmann

První písemná zmínka o vsi Mokrá je z roku 1350. První písemná zmínka o vsi Horákov pochází z roku 1371. Mokrá-Horákov je obec v okrese Brno – venkov v Jihomoravském kraji. Území obce má rozlohu 12,16 km². Žije zde přibližně 2 900 obyvatel. Obec se rozkládá v Drahanské vrchovině, na okraji ekologicky nejcennějšího území okresu, jímž je chráněná krajinná oblast Moravský kras. Na území obce je jeskyně Pekárna. Obec má občanskou vybavenost, rozvíjí se zde kultura i sport. Spadá pod farnost Tvarožná. V obci se nachází cementárna společnosti Českomoravský cement. Na území obce se nachází bývalá raketová základna protivzdušné obrany ČSSR s úkolem chránit město Brno.

Na Starou horu – úspěch na obzoru?

V sobotu 23.9.2023 pořádal Bedřichovický pétanque club 2016 mezinárodní regionální turnaj trojic. Za ideálního petanque počasí se sešlo celkem 33 tripletů. Je to škoda, protože pěkný areál má daleko větší kapacitu. No co už. Kvalita turnaje byla 35 což svědčí o slušném obsazení. Jména na soupisce jako        I. Michálek, D. Faltýnek, D. Bačo, M. Pírek, M. Skopal hovoří jasnou řeří. Skvěle se prezentovala I naše “mládež”. Patrik Daněk, Antonín Čiviš, Veronika Dušáková (fakt skvělá) aj. předváděli opravdu pěkné výkony Je vidět, že je na čem stavět, jen jim dát šanci. Hrálo se pět kol švýcara s postupem do KO 8. Z orlováků se zůčastnili (po cestě přibrali v Hranicích osamoceného valšovičáka Zbyňu Jakeše) opět pouze Dave a Strejda ,tentokrát hrajících v jednom týmu. Třetím do orlovské party byl polouveský “písař” Radim Valošek. Ten opravdu ví, který výtah jede nahoru. Po skvělé osmičce v Polsku, tentokrád dojel do  čtvrtého patra šikula.

Složení týmů s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.

Dave, Strejda, Radim Valošek (PK Polouvsí)  -  ve švýcaru skore 4:1 a 5.místo. Po neslaných a nemastných dohrávkách konečné 4.místo. 

Smolné  první nepostupové místo připadlo na triplet Lankaš, Macháček, Švéda. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil mezinárodní triplet Jakeš, Krchňáková, Kankara.                                                                                                                                                                                                                   

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Pokec dvou nejmenovaných slovenských plajerů; A zvědavě: “Tak čo, ako ste hrali?”        B spokojeně: “Opäť sme vyhrali.” A dožraně: “A nie je vám kokotno z toho?”

3x stručně s: Lenka Svobodová řečená Pipi          - SKP Hranice VI. - Valšovice

Nejoblíbenější spoluhráč                                          -  Péťa Janík

Nejlepší jídlo                                                          - grilovaný hermelín

Čím jsi chtěl být v dětství                                         - kosmonaut 

V příští reportáži se dovíte, kdo hraje nejradéji s Bárou.

Rekapitulace: Hřiště v areálu Stará hora poměrně čitelná, ale nelehká; snídaně nasladko dodala energii, oběd na objednávku fajn, jídlo a pití v kiosku dostatek; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledk pěkný, brambory se počítaj. Organizátorům poděkování za pěkně připravený turnaj.                                                                                                                                      

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Lidé vymysleli slovo promiň, aby si mohli neustále ubližovat