Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Orlovský kahan 2016

Vytvořil: 8.10.2016 | Marek Olšár

Opět přišel podzim a s ním turnaj pořádáný námi - Orlováky z TOP Orlová. Ještě před 5-6ti lety jsme byli rádi, když naše turnaje byly naplněny tak, aby byly bodováné. A nyní děláme vše proto, abychom nemuseli odmítat naše dobré kamarády. Ano, je pravda, že k nám jezdí stále cca 70 stejných lidí, ale na takový malý regionál je to až až.V Depu máme super zázemí, výborný personál a snad se příští rok dočkáme i dvou nových hřišť, které budou i sloužit během léta jako sportoviště pro hosty DEPA.

Je nádherná prosluněná sobota.

Hřiště připravené, snídaně na stole a presidento Camel vítá všechny hráče. (21 trojic). Hrál se čtyřkolový švýcar s postupem do KO8. Samozřejmě ti nejlepší si odvezou putovní Orlovský šachetní kahan a na první v doprovodném turnaji čekal Kvader ale pořádný kvader UHLA. Od nás z Orlové přišlo 7 registrovaných a 2 neregistrování hráči. Opět super atmosféra v kamaradském stylu, pivko, obídek, petanque, co víc si přát.

Do KO8 postoupily čtyři triplety, kde byl aspoň jeden orlovák. S Burešovými hrál náš Strejda Ulmík, kteří se nedostali do semifinále. Mrzelo nás to, neboť tak bychom měli zastoupení orlovských hráčů v každém tripletu. Nu škoda, hráli nakonec o páté místo s Kamilem Vajčovcem a prohráli. Takže pro Burešo-strejdův tým šestý platz.

Do KO4 měli výborně našlapnuty týmy Camela, Dava a Fishe. V semifinálovém boji nastoupily proti sobě triplety (Bačo, Skopal Radek a Jana Rozsypalová) a  (Camel, Tom Kutý a Marťas Pírek). Možná většina včetně Fishe fandila Davovému týmu, ale bohužel Bačovci berou nakonec bronz.

Finále. Obhájci loňského Kahanu (Vašek Valík, Vojta Žiak a Fish) proti Camelovi a spol. Zápas vcelku vyrovnáný. Fishovi vedly stále o 1-2 body. V závěru mohl Vašek doplasovat koulí na vítězství. Bohužel. To samé měl na ruce Fish, kdy jeho střela neminula cíl,ale bohužel nestačila na konečné body. Nakonec velké drama. Už za šera měl Kutý Tom na ruce dvě střelecké koule na vzdálenost cca 9 metrů a obě minul. Nechápalo více lídí a možná ani jeho spoluhráči. Nakonec štěstěna se jemně přiklonila k obhajcům. A pohár opět zůstal v Albrechticko-orlovském týmů.

Děkujeme celému personálu DEPO

 

 

 

 

Komentáře
9.10.2016 08:51 Strejda
Nádhera. Gratulace všem včetně personálu DEPA.
14.10.2016 17:26 Fish
Super atmoška a už se těším na Albrechtice.