Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Orlovský kahan 2018

Vytvořil: 8.9.2018 | Jiří Ulmann

První zmínka o Orlové pochází z roku 1223. Rozvoj města však nastal až počátkem 19. století, kdy bylo v Orlové objeveno bohaté ložisko černého uhlí. Bylo tedy nejvyšší prioritou všech domácích, aby tato prestižní trofej, symbolizující těžkou dřinu v podzemí zůstala doma. Po napínavých bojích, v solidní konkurenci a na skvěle připravených hřištích se to letos podařilo díky domácí dvojici Camel, Dave, které výborně doplnil valšovický Tom „Kuťák“. To však trochu předbíhám. Byla sobota 8.9.2018 a dvacet dva tripletů včetně dvou polských ekip vzhlíželo k nebi s nadějí, že se nebude opakovat počasí jako před týdnem na Veveří. Po krátkém májovém deštíku se však posléze počasí umoudřilo a po zbytek dne nás provázelo sluníčko.

Hrál se čtyřkolový švýcar s postupem do KO 8 a týmy na 9-12. místě bojovaly v doprovodném turnaji „O kvader uhla“. Takže jako obvykle k účasti našich koulistů od konce. Mulda s Pavlem Bačo a Alešem Kuzníkem byli protipólem vítězů – 22. místo. Sice na lepším, ale tragickém 19. místě se umístil Strejda s Burákem a Adriankou – neomluvitelné. Moňa doplňující v týmu manžele Sukovy pěkné 12. místo. Rovněž pěkné 11. místo znamenající třetí flek „O kvader uhla“ vybojoval triplet manželů Kučerových, které skvěle doplnila bývalá orlovačka Zuzka Malá – výborně. Škoda jen, že si nepočkali na konečné vyhlášení výsledků. A vítězi se stali jak již bylo v úvodu napsáno zcela zaslouženě Camel, Dave a Kuťák. Velká gratulace za výsledek a rovněž skvělou reprezentaci klubu a sponzorů. Závěrem mi dovolte vyzvednout výkony juniorů. Na skvělé výkony Aničky a Tondy Poláchových (PAK Albrechtice) jsme si již zvykli. Tentokrát společně s otcem Liborem výborné 2. místo. Za mě však patří nejvyšší ocenění juniorům z Řečkovic Davidu Hanákovi a Petru Bejšovcovi (doplněné zkušeným Petrem Janíkem ze SLOPE), kteří se výbornými výkony zasloužili o zisk trofeje za 3. místo. Výborně kluci.

Dalším turnajem v nabité sezoně bude 15.9.2018 Polské CENTROPE. Místo konání – Zywiec. Naše barvy společně s albrechtickými Jarkem Puhrem a Frantou Fajmonem pojede hájit Strejda. Tuž držte palce protože: Koule se už ztrácí v listí a výhru nám nic nezajistí. Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
11.9.2018 12:14 Fish
Strejdo, tys je super spisovatel a reporteeeer. Sehr gut
11.9.2018 18:47 Onkel-Strejda
Vielen Dank- moc děkuji