Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Polouveský májový turnaj 2023

Vytvořil: 12.6.2023 | Jiří Ulmann

Asi čtyři kilometry severně od Polouvsí leží Jeseník nad Odrou dříve Německý Jeseník (německy Deutsch Jasnik). V nejstarších dokladech ze 14. a 15. století se vesnice nazývala Jeseník s přívlastkem německý. Od roku 1499 se české jméno v dokladech vyskytuje v podobě Jesenice (v jednotném čísle, většinou s přívlastkem Německá). Obě varianty mají původ v označení potoka či říčky protékající porostem jasanů. V roce 1924 byla úředně obnovena podoba Jeseník. Německé Jasnik vzniklo ze staršího českého Jaseník. Přívlastek Německý byl po druhé světové válce změněn na nad Odrou. Obec se nachází v okrese Nový Jičín v Moravskoslezském kraji. Žije zde přibližně 2000 obyvatel. Obec je členem sdružení Mikroregion Odersko, Region Poodří. Obcí protéká řeka Odra a říčka Luha. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1383.

Polouveský májový – vždycky je pohodový.

Po třech “velkých” turnajích nás čekala 3.6. pohodovka v Polouvsí, kde místní PK uspořádal Polouveský májový turnaj. Ano čtete dobře májový, protože jak řekl jeden z hrdých členů Radim Valošek: “V Polouvsí je všechno jinak.”(Mimochodem Svatomartinský turnaj se hraje v říjnu). Pohodovka ovšem neznamenala, že byla nouze o napínavé a pěkné souboje. Ba naopak souboje byly na ostří nože a každdý chtěl postoupit do KO 16 a posléze v káočku co nejdále. Turnaje se z TOP Orlová zůčastnil pouze Strejda, protože, no prostě proto. Síly spojil s osvědčeným parťákem a domácím hráčem, kterým byl Chozé Ondryhal. Zůčastnilo se celkem 34 tripletů a kvalita turnaje byla 31,6. Za ideálního počasí se hrál čtyřkolový švýcar s postupem do KO 16. A jak si tedy vedl jediný náš zástupce se svým parťákem?

Strejda, Chozé         - po švýcaru skore 2:2 a 12.místo; celkově 4.místo –ve švýcaru poměrně těžký los a nic nenasvědčovalo nějakému pěknému výsledku. V KO 16 však nejdříve výhra s Koty, poté vítězství s valšovicko – damníkovským párem Gratcl, V. Brandes a byli jsme v semifinále – no a to bylo vše, takže brambory. S Chozém jsme se shodli, že dobrý, no.

Poslední postupové místo se smálo na pár Pellizon, Marečková a první opravdu smolné nepostupové místo nešťastně zbylo na pár M. Brandes, Staneková.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Nejmenovaný arbitr (kdo to asi byl) upozornil (pochopitelně v žertu) jednoho mladšího playera: “Ještě jednou budeš tak drze mlčet a dostaneš žlutou kartu.” No, vždy neplatí, že mlčeti zlato.

3x stručně s: David Faltýnek vulgo Fantomas   – HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč                  - Miro Krpec 

Nejlepší jídlo                                  - plněné knedlíky

Čím jsi chtěl být v dětství                - profesionální fotbalista

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství stavitel.

Rekapitulace: Hřiště v polouveském areálu jako obvykle ve třech variantách skvěle připravená, snídaně a oběd jak jinak než výborné, organizace a systém hry ideální, počasí objednáno a doručeno skvělé, topácký výsledek tedy Strejdův velmi pěkný.                                                                                                                                        

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Silný není ten, kdo dokáže složit někoho na lopatky, ale ten, kdo pouhým úsměvem někoho postaví na nohy.