Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Polouveský svatomartinský pohár a Krt cup 2024

Vytvořil: 21.10.2024 | Jiří Ulmann

Říčka Luha je prvním - vzato odshora - větším pravostranným přítokem českého úseku Odry, který odvádí vody z prostoru Moravské Brány, nejnižším to místem na linii rozmoří mezi Baltickým a Černým mořem, (cca 300 m n.m.) Samotná Luha pramení poněkud výše na kótě 570 m n.m. ve východní části Oderských vrchů nad obcí Jindřichov, odkud odtéká nejdříve severojižním směrem a její hlavní směr se cestou pak dvakrát lomí - nejdříve u obce Bělotín a pak pod Polomí. Posléze protéká přes Polouvsí a po 28,1 km své délky Luha ústí do Odry u Jeseníka nad Odrou (na kótě 256 m n.m.) 

U říčky Luhy – plní se tvé touhy.

O víkendu 42.kalendářního týdne bylo centrem moravsko-slezského petanque Polouvsí. V sobotu 19.10. uspořádali domácí PK regionál trojic s mezinárodní účastí “Polouveský svatomartinský turnaj (protože v Polouvsí je všechno jinak). Sešly se třicet čtyři trojice, hrála se čtyři šedesátiminutová kola švýcara s postupem do KO 16 a kvalita turnaje byla velmi slušných 40+. TOP Orlová vyslala do Polouvsí a teď velký pozor, neskutečných šest borců (to jsem zvědavý kdo bude schopen nás vyfotit). Byl to nakonec zkušený Radim Valošek. Takže postupně. Dave vsadil na polouvesko-albrechtickou VV dvojici Valošková, Valík. Strejda namixoval mládí se zkušeností a utořil tým s Míšou a Ivošem. Fish se pomalu, ale jistě vtírá do prezidentovy rodiny a vzal pod křídla Rozárku s Kačenkou. No a tak jediní orlovští patrioti byli Camel, Brevča a Mulda. Jak se nám v takto těžkém turnaji, kdy nebylo nic jistého, dařilo?

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.
Dave, Václav Valík (PAK Albrechtice), Sára Valošková (PK Polouvsí)      - po švýcaru se skóre 2:2 nepostupové 18.místo; poté celkově 20.místo. Docela zklamání, prý chyběla pohoda.

Strejda, Michael Brandes (PC Damníkov), Ivo Michálek (Carreau Brno)  - po švýcaru se skóre 3:1 slušné 10  místo, poté celkově solidní 5.místo. Dvě prohry za celý den. Mimochodem porazili i pozdější vítěze.

Fish, Rozálie a Kateřina Ruskovy (PK Polouvsí)       - po švýcaru i celkově se skóre 1:3 26. místo. Vtěrka se nekonala  :). Částečnou mluvou byla Rozárčina bolest zubů.

Camel, Brevča, Mulda  - po švýcaru se skóre 3:1 pěkné 4. místo, které se bohužel v dohrávkách nepotvrdilo (15). Škoda pěkná hra, bylo na víc.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Krtince jsou všude – lehké to nebude.

V neděli 20.10 pořádal PK Polouvsí již 13.ročník legendami opředeného KRT Cupu. Bylo to zábavné supermele o ceny a hlavně o skvělou trofej, jedinou svého druhu a jak uvedl pořadatel v pozvánce: VÍTĚZ SE BUDE OPĚT PYŠNIT VKUSNOU, STYLOVOU, DECHBEROUCÍ TROFEJÍ, KTERÁ MU BUDE PROPŮJČENA AŽ DO PŘÍŠTÍHO ROČNÍKU. Nejen hrou se v neděli bavilo celkem 35 (?) nadšenců petanque. Mezi nimi byl už jen jediný orlovák – Strejda. Po odehrání 5 ti kol ve velmi pěkném počasí putoval krtek na Slovensko, protože zvítězil Lukáš Tomka o skore před Harym. V neděli však šlo především o zábavu a uznání patří všem zůčastněným hráčkám a hráčům, kteří podřistali, pojedli a jak jinak také cosi popili ve velmi přátelské atmosféře. Byl to opět příjemně strávený den.                    

Zaujalo nás: Pokud již bylo řečeno budu se klidně velmi rád opakovat. Pánové a dámy, takto vypadají turnaje pořádané s radostí a srdcem.

Hláška dne: Hned ráno “parkovací asistent” děda Pepa prohlásil na adresu přijíždějících: “Kurňa tu to je jak za pět sedm před Kauflandem.” Uhm, asi ví o čem mluví.

3x stručně s: Juraj Valent řečený Jurek - CAP

Nejoblíbenější spoluhráč                           - Pepe Sedláček

Nejlepší jídlo                                            - žemlouka

Čím jsi chtěla být v dětství                        - popelář

Tak a příště rozhovory dočasně uzavře Jarča Lukášová. No a potom už nová rubrika “Z huby Ostravaka”.

Rekapitulace: Hřiště v polouveském areálu upravená, čitelná; počasí vzhledem k datumu prima; snídaně a oběd výborné; další jídlo a pití k dispozici v bufíku; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek poměrně slušný;  Organizátorům poděkování za velmi pěkný petanque víkend. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                              

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Mluvme jeden s druhým, ne jeden o druhém