Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Prestige Loděnice; Albrechtický pohár 2023

Vytvořil: 8.10.2023 | Jiří Ulmann

Loděnice. Název obce se používá v jednotném čísle, tzn. „ta Loděnice“, „do Loděnice“, „v Loděnici“. Místní obyvatelé užívají také tvrdý tvar „Lodenice“. Podle starých map je právě tento tvar původním názvem obce. V polovině 20. století byly v Loděnici, v objektech bývalé přádelny, vybudovány Gramofonové závody. Od roku 1951 se zde vyrábějí vinylové gramofonové desky; byly zde vyrobeny první československé magnetofonové pásky. V roce 1985 zde bylo vydáno LP Porta 1985, které vešlo do historie jako nejrychleji vydaná deska hudebního festivalu Porta. V roce 1988 zde spatřily světlo světa první československé kompaktní disky. Dnes se v Loděnici vyrábí také DVD. Závod se nyní jmenuje GZ Digital Media. 

Prestiž poslední – bude to zážitek nevšední?

Poslední letošní turnaj kategorie prestige se odehrál v sobotu 7.10.2023. Uspořádal jej na svých hřištích CdP Loděnice. Pořadatelé tentokrát vyčlenili na odměny neskutečných 36 tisíc korun a šupy se braly již za postup do KO 16. Řekl jsem “A”, řeknu také “B”. Byla to suverénně nejdražší prestiž ze všech se slevou pro juniory celých 0 Kč. Za pěkného počasí se sešlo celkem 46 tripletů. Kvalita turnaje byla přes 48, což svědčí o účasti české špičky. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. Z orlováků se zůčastnil pouze Strejda. Camel a Dave jeli do nedalekých Albrechtic, Fish je zaneprázdněn v Itálii a zbytek? Škoda hubu dřít. Strejda spojil síly s dalšími dvěmi Jiříky a tak byli v týmu tři a nutno předem říci, že jim to tedy vůbec nelepilo. No co už. Složení týmu s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.

Jiří Strejda Ulmann, Jiří Řezníček (1.KPK vrchlabí), Jiří Froněk st. (CdP Loděnice) - po švýcaru 1:3 a 43.místo :( No momentálně to prostě nejde.

Smolné první nepostupové místo připadlo na triplet Rubiho Gorroňo Lópeze. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa šel dále triplet Janičky Fafkové. 

Albrechtice – máme velké ambice.  

V sobotu 7.10.2023 se hrálo také v Albrechticích (mimochodem hrálo se i v Chebu). Místní PAK Albrechtice pořádal mezinárodní regionální turnáj dvojic. Za ideálního počasí se sešlo celkem 34 dvojic. Kvalita turnaje byla přes 30, což je slušný regionál, ovšem s velkou účastí polských ekip (9,5 týmů). Hrálo se pět kol švýcara s postupem do KO 8. Z orlováků se zůčastnili Dave a Camel, kteří si nabrnkli domácí borce Žiakovy. 

Složení týmů s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.

Dave, Vojta Žiak (PAK Albrechtice)           -  po švýcaru jako jediní 5:0 a 1.místo; celkově 3.místo.

Camel, Radek Žiak (PAK Albrechtice)      -  po švýcaru 3:2 a 12.místo; celkově 11.místo.

Smolné  první nepostupové místo připadlo na dvojici Z. Jakeš, K. Szulc. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil domácí pár M. Děcký, K. Děcká.                                                                                                                                                                                                          

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Při debatě o střelcích na nedávném MS v Beninu Kuba Rendla vyzdvihoval zvláště Dylana Rochera a to nejen jako střelce, ale i jako člověka. Strejda uznale pokyvoval hlavou a hlásil: "Je ti jasné Kubo, že ty nikdy jako Dylan střílet nebudeš." Po nechápavém Kubově výrazu Strejda dodal:"Ty přece hážeš pravou rukou :) ".

3x stručně s: Lubomír Anton         - KLIP Litovel

Nejoblíbenější spoluhráč                   - Jirka Karásek

Nejlepší jídlo                                   - kachna

Čím jsi chtěl být v dětství                  - automobilový závodník

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství pilotem.

Rekapitulace:

Loděnice: Hřiště v Loděnici pěkná, upravená; snídaně nebyla v plánu, oběd - polévka; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek raději bez komentáře. Organizátorům se turnaj povedl.

Albrechtice: Hřiště na albrechtickém boulodromu standartně férová; snídaně a oběd super, jídla a pití dostatek; organizace a systém hry fajne; TOPácké výsledky výborné. Organizátorům poděkování za prímovní regionál. Mimochodem gratulujeme Sáře a Danovi k 1. místu.                                                                                                

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Za glupym se i krajic chleba kula. (Slezské přísloví)