Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Prvomájové koulení 2015

Vytvořil: 2.5.2015 | Kamil Jurišta

Dne 2.5.2015 vyrazila pouze trojice hráčů do Hranic -Valšovic, jelikož zbytek členů klubu byl v práci, či jinak zaneprázdněn. Triplet ve složení David "Dave" Bačo, Jiří "Ulmik" Ulmann a Kamil "Camel" Jurišta byl velice natěšen, jelikož za Valšovickými přáteli jezdíme velice rádi a jejich areál je jeden z nejlepších , které známe.

Dorazili jsme něco před osmou hodinou do Valšovic, jelikož jsme nenechali nic náhodě a počítali s nějakým zdžením na našich "dálnicích". Naštěstí cesta ubíhala bez zdržení, takže jsme ve Valšovicích byli první :) Jako již tradičně bývá zvykem, přivátal nás vítr, chlad a samozřejmě el presidento Zbyněk Jakeš a další valšovičtí petagéři. 

Po zahajovací řeči prezidenta  a ředitele turnaje, byl jasně dán systém hry -  švýcar na 4kola a pak osmička systémem KO. Hned ze startu to vypadalo, že bychom po prvních 2 výhrách mohli do KO postoupit, ale další 2 těsné porážky nás vyvedly z omylu. V podstatě jsme si postup prohráli sami, jelikož dobře rozehrané zápasy jsme pak svými chybami, kdy jsme několikrát s 5 koulemi na ruce nenapsali více jak bod, což bylo pochopitelně na škodu.

"Postoupili" jsme z 10.místa do skupiny 9.-12. , kde jsme opět prokoučovali zápas s mlaďochama z Olomouce. A tak jsme se utkali o 11.-12.místo s tripletem Miloš Polák, Navrátil Petr a Jirka Karásek. Zápas měl obrovský náboj a tahali jsme se po bodu. Takové menší finále, jelikož poslední zápasy byly bez limitu a my jsme už hráli skoro hodinu a půl. Zbytek hráčů už čekal na místě pro vyhlášení vítězů, ale Valšovičtí vyhlašují komplet výsledky, takže se na nás muselo počkat. Nakonec jsme kluky udolali 13:12 a obsadili konečné 11.místo.

Turnaj se nám velice líbil, jelikož byl klasicky kančí guláš, el presidento smažil jeho proslulé bramboráky na ohni a počasí se od rána nakonec zlepšilo a my mohli i ukázat naše bílé ruce v tričku s krátkým rukávem. 

Po vyhlášení výsledků, přišla velká gratulace Zbyňkovi Jakešovi k jeho padesátým narozeninám a všichni se rozjeli ke svým domovům.

Valšovičtí děkujeme, bylo fajn !!!