Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Prvomájové koulení 2018

Vytvořil: 28.4.2018 | Jiří Ulmann

V sobotu 28.4.2018 se konal další ročník námi oblíbeného turnaje ve Valšovicích. Za opět krásného počasí jsme si užívali pohostinnosti pořadatelů, gulášku z kance a tradičně skvělých bramboráků z „dílny“ Zbyni Jakeše. Orlovskou účastí se mohly tentokrát pochlubit čtyři týmy. Nejvýše nasazen byl tým Fish, Bureš, Kutý. A hned za ním Camel, Dave a J. Voňka. Dalšími dvěma byly týmy „na pohodu“ Brevča, Rusek, Sjögren a Strejda, Burák, Míčková. Hrál se čtyřkolový švýcar se stále u pořadatelů oblíbenějším KO 8 a dohrávkami rovněž po osmi. Po rovněž tradičně bohaté snídani turnaj s limitem 60 minut plus jeden nához začal.

Docela zklamáním byl výkon týmu Camel, Dave, Voňka který po švýcaru byl na nelichotivém 30. místě, které v dohrávkách vylepšil na konečné 25. místo. No ale jak se říká „Furt němože byť něděla“. Brevčův tým dá se říct skončil výsledkově tam, kde se zhruba očekávalo. Po švýcaru 18. a po dohrávkách 19. místo nic moc. A nyní se dostáváme již k tomu lepšímu. Na pohodu hrající Srejdův tým prokázal silného týmového ducha a po dvou po sobě jdoucích kanárech (což se nevidí tak často) ve švýcaru (13. místo) již v dohrávkách kráčel od vítězství k vítězství a výsledkem bylo velmi lichotivé konečné 9. místo. Nejlépe skončil Fishův tým který byl po švýcaru čtvrtý a v dohrávkách nakonec vybojoval 7. místo (asi mírné zklamání). Tradiční zmínka o „cizím“ týmu se dnes bude týkat skvěle hrajícího týmu Poláchů (Tonda, Libor, Anička), kteří pro mě dosti překvapivě získali výborné 3. místo. Celkové hodnocení orlováků vyznívá opět pozitivně. Tentokrát nám sice „bedna“ unikla, ale účast dvou týmů v první devítce není k zahození.

Ještě jednou poděkování valšovickým za po všech stránkách skvěle zorganizovaný turnaj, ale „čo bolo to bolo“. Nyní naše očekávání směřují do nedalekých Albrechtic, kde se uskuteční 5.5.2018 Albrechtický kahan – turnaj jednotlivců. Toho se zúčastní Dave, Strejda a snad již uzdravená Monika. S pozdravem Koulím zdar se s vámi loučí Váš Srejda.