Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Prvomájové koulení 2024

Vytvořil: 5.5.2024 | Jiří Ulmann

Hranice na Moravě. Město Hranice se nachází ve východní části Olomouckého kraje v Moravské bráně převážně na pravém břehu řeky Bečvy, v nadmořské výšce cca 260 m. Hranice se nachází v prostoru, v němž se kumulují dopravní a inženýrské koridory na hlavním železničním a silničním tahu Olomouc - Přerov - Ostrava, s významnou odbočkou na Valašské Meziříčí, Beskydy, Vsetín a na Slovensko. Pro město je významné sousedství lázní v Teplicích nad Bečvou. Hospodaření v městských lesích je vykonáváno na základě pachtovní smlouvy se společností EKOLTES Hranice a. s., která obhospodařuje cca 254,73 ha lesních pozemků ve vlastnictví města Hranic. Lesní majetek města Hranic je roztroušen na několika katastrálních územích – Bělotín, Drahotuše, Hranice, Lhotka u Hranic, Radíkov u Hranic, Slavíč, Středolesí, Uhřínov u Hranic, Velká u Hranic a Valšovice.

… a fičíme do Valšovic – buď všechno, nebo nic.

Turnaji předcházelo intermezzo v podobě rovněž Prvomájového koulení 1.5. v Krumsíně. Strejda si zde za krásného počasí střihnul dvojky s Eliškou Ptáčkovou a jistě chápete, že zde vůbec nešlo o výsledek, ale o opravdu velmi pohodové sváteční odpolední koulení.

No a v sobotu 4.5. již naostro fičíme do Valšovic a to velmi rádi. Zdejší turnaje jsou naší srdeční záležitostí a patří k našim nejoblíbenějším na okruhu zvláště, když je na dnešek slíbeno pěkné počasí. Zdejší SKP Hranice VI.- Valšovice slavící letos 20. let založení klubu (14.4.2004) uspořádal regionální turnaj trojic s mezinárodní účastí. Turnaj samozřejmě v dobrém připomínal akci v supermarketu “VŠE ZA 20” . Po celý den bylo totiž odměněno vše, co byť jen vzdáleně připomínalo číslovku dvacet ( přihlášen jako dvacátý, součet bodů v zápase a další a další). Sakra jen škoda, že mi bylo nedávno už dvacet jedna. Kvalita těsně pod 40 dávala jasný signál, že nepůjde o lehký turnájek, ale budou nás čekat napínavé a vyrovnané boje – snad. Čtyřicet pět tripletů bojovalo ve čtyřech kolech švýcara o postup do KO 16. Pro nepostoupivší byly připraveny další dohrávky o pořadí ve skupinách po osmi. TOP Orlová ve “valškách” disponoval hned čtyřmi borci, kteří se prezentovali ve dvou týmech. Camel s Davem hráli se zarytým “Sparťanem” Bobem a Fish se Strejdou se spokojili s budoucí hvězdou hudebního nebe (ale spíše nee )  :)  s “Kdo jiným” – Lukim.

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Camel, Dave, Bohuslav Motl (HRODE Krumsín) -  po švýcaru se skore 4:0 to bylo výborné 1. místo, po káóčku však celkové slušné 5. místo 

Fish, Strejda, Lukáš Ondryhal (PK Polouvsí)     -   po švýcaru se skore 2:2 bohužel smolné 17. místo, po dohrávkách celkové 18. místo

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                          

Zaujalo nás: To, že se o nás všechny po celý den vzorně staral početný tým nehrajících pořadatelů nepřekvapilo. Nutno však pomyslně smeknout před valšovickým presidentem Zbyňou Jakešem, který po celičký velmi teplý den seděl u rozpálené přírodní plotýnky a připravoval naprosto skvělé bramboráčky.                                                                                                                                                                                

Hláška dne: Prý slyšeno někde odvedle: “ Ty vole dívej Strejda střílí, tak ti už musí být v pěkné bryndě.” :)

3x stručně s: Adéla Strouhalová  - 1.starobrněnský PK

Nejoblíbenější spoluhráč                  - ségra Terka

Nejlepší jídlo                                   - salámová pizza

Čím jsi chtěla být v dětství               - učitelka ve školce

V příští reportáži se dozvíte, kdo chtěl být v dětství právníkem.

Rekapitulace: Hřiště v areálu jako vždy skvěle upravená; počasí krásné májové; snídaně a gulášek, tentokrát z divočáka výborné, pochopitelně nechyběly ani tradiční bramboráčky; další nabídka jídla a pití k dispozici v bufáči; obsluha příjemná a usměvavá; organizace a systém hry naprosto v pořádku; TOPácký výsledek docela slušný. Organizátorům slavícím 20 let založení klubu poděkování za velmi pěkný turnaj v příjemné atmosféře a přejeme mnoho úspěchů do dalších let. Děkujeme a budeme se do Valšovic opět těšit.                                                                  

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Důvěra, věrnost a přátelství jsou možné i beze slov.