Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Stolínská úrouňouka 2023

Vytvořil: 29.10.2023 | Jiří Ulmann

Stolín je vesnice, část města Červený Kostelec v okrese Náchod. Nachází se asi 2 km na jihozápad od Červeného Kostelce. Červený Kostelec (německy Rothkosteletz) je město v okrese Náchod v Královehradeckém kraji v severovýchodních Čechách. Leží v Podorlické pahorkatině na potoce Olešnici. Má přibližně 8 600 obyvatel. Existenci osady Kostelce prvně zmiňuje konfirmační kniha pražské diecéze z 22. srpna 1362. Podle ní měla již v této době osada farní kostel. V lomu u Devíti křížů v blízkosti města byly v 90. letech 20. století (a později v Praze v roce 2010, kam byl kámen z lomu dovezen) objeveny již dva pravděpodobně dinosauří otisky fosilních stop, pocházející z období pozdního triasu (asi před 220 až 200 miliony let). Otisky ze sedimentů patřily menším, vývojově primitivním dinosaurům dosahujícím délky asi 2 až 3 metrů a hmotnosti několika desítek kilogramů.

Stolínská úrouňouka – copak z toho asi kouká.

Zima je sice za humny, ale sezóna ještě nekončí. V sobotu 28.10.2023 pořádal PEK Stolín mezinárodní regionální turnaj dvojic. Za solidního, trochu deštivého počasí se sešlo celkem 38 dvojic. Kvalita turnaje byla přes 32, což odpovídá takovému normálnímu regionálku. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. Orlováci se už pomalu ukládají k zimnímu spánku (někteří spí celý rok), ale to neplatí o Strejdovi, který jede dále. Na cestu se po ose Orlová – Bohumín – Česká Třebová – Damníkov – Stolín vydal již v pátek. Byl zlanařen Valtrem Brandesem a oba se s celým PC Damníkov vydali do Královéhradeckého kraje, bo sobota, tak třeba hrát petanque. Hrej kde hrej, na počasí a místo nehleď!

Složení týmu s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.

Strejda, Valter Brandes (PC Damníkov) -  po švýcaru se skore 2:2 nelichotivé 22.místo, no co už.

Smolné  první nepostupové místo připadlo na pár Štěpán Kobr, Petra Kobrová. Naopak štěstíčko měla a z posledního postupového místa postoupila polská ekipa Piotr Wijas, Wioleta Kawczyńska.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Bavili se v dobrém dva nejmenovaní plejeři o kolegovi. A: “Tvl to je celý táta.” B: “Jo,jo geny nevychčiješ.”

3x stručně s: Milena Krejčínová  alias Lenka   - SKP Kulová osma

Nejoblíbenější spoluhráč                                     - Leoš

Nejlepší jídlo                                                     - francouzké brambory

Čím jsi chtěla být v dětství                                  - učitelka

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství vlekařem.

Rekapitulace: Hřiště u hasičské zbrojnice koulecí a hrubý štěrk; snídaně nasladko fajn; oběd si bylo možno objednat; lehké občerstvení a teplé nápoje k zakoupení na místě; organizace a systém hry v pořádku, avizovaný “B” turnaj se nekonal; TOPácký výsledek špatný. Organizátorům patří poděkování za pěkný turnaj.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Nikdy o sobě moc nemluv, protože ze závisti začíná slepý vidět a hluchý slyšet.