Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatováclavské koulení 2016

Vytvořil: 24.9.2016 | Jiří Ulmann

Každoročně se v tradičním čase koná ve Valšovicích regionální turnaj dvojic. Pohostinnost pořadatelů je vyhlášená, proto se zde schází týmy nejen z celé republiky, ale i z Polska a Slovenska. My letos vysíláme dva týmy - Camel s Davem a Strejda s Brevčou. Předpověď počasí je příznivá, takže s očekáváním věcí příštích vyrážíme.

 

Systém turnaje hlásal 4 kola švýcara a pak KO 16. Takže bylo jasné, že je třeba vyhrát minimálně 3 zápasy, aby byl postup jistý. V prvním kole oba naše týmy smolně prohrávají. Druhé kolo - příznivý los a poměrně snadné výhry. Ve třetím kole oba naše týmy opět vítězí, takže skóre 2:1. Před čtvrtým kolem si děláme srandu, že na sebe narazíme. Možná jsme to přivolali, takže nás čeká bratrovražedný boj o postup do KO 16. Favorité Camel s Davem ovšem zápas nezvládají a finalisté z loňska Strejda s Brevčou postupují do KO 16. Je vidět, že jim tento turnaj svědčí a postupují až do semifinále kde dvě porážky znamenají konečné skvělé 4. místo. Camel s Davem poté již jen vítězí a obsazují konečné 25. místo.

 

Do Valšovic se těšíme každý rok a ani letos nezklamali. Bylo velmi dobře postaráno o naše žaludky, organizace perfektní, takže nezbývá než poděkovat. "Valšovičáci" děkujeme a těšíme se na další Vaše turnaje.