Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatováclavské koulení 2023

Vytvořil: 1.10.2023 | Jiří Ulmann

Den české státnosti je český státní svátek, který připadá na 28.září. Toto datum je zároveň svátkem sv. Václava (asi 907 – 28. září 935) přemyslovského knížete, patrona Čech a Moravy a jednoho z tradičních symbolů českého státu. Svátek připadá na den jeho zavraždění asi v roce 935 za účasti Václavova bratra Boleslava. Někdy se k tomuto datu také připomíná rok 995, kdy byla za Boleslava II. Dobyta Libice a vyvražděna většina Slavníkovců, což v důsledku vedlo k upevnění ranného českého státu. Podle starších podání byl tento akt považován za událost, při níž vznikl český stát, ten už ale existoval a šlo tak spíše o jednu epizodu provázející jeho formování.

Na svatého Václava – val to hlava, nehlava, nebo né?

V sobotu 30.9.2023 pořádal SKP Hranice VI. - Valšovice mezinárodní regionální turnaj dvojic. Kromě domácích borců se zůčastnili rovněž Božo a Martina Kodričovi ze Slovinska a spousta dalších týmů zpoza Hranic. Za docela deštivého počasí (na to mají domácí docela pech) se sešlo celkem 46 dvojic. Kvalita turnaje byla 32, což se zdá jakože dost málo, ale zdání klame a konkurence nebyla slabá. V nejisté době jsou tři skvělé turnaje, které valšovičtí ročně pořádají docela jistotou. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. Z orlováků se zůčastnili opět pouze Dave a Strejda, ale to už je obehraná písnička. Tentokrát se Dave spojil s polouveským Lukim Ondryhalem a Strejda byl naverbován domácím Jirkou Gratclem.

Složení týmů s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.

Dave, Luki Ondryhal (PK Polouvsí)  - po švýcaru 4:0 (nepoučitelní) a 1. místo. V KO 16 klasická prohra s posledním postupujícím, kterým byli Hary s Magdou. :( 

Strejda, Jiří Gratcl (SKP Hranice VI. - Valšovice)   - Po švýcaru 2:2 a 22.místo. Po dohrávkách vylepšeno na 21. místo. :( 

Smolné  první nepostupové místo připadlo na tým A. Tomášková, M. Bayer. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil výše zmíněný duet Martin Vrzal, Magda Koudelková.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Navigátor po cestě z turnaje: “Na kruhaču doleva.” Řidič upřesňuje: “Tak snad třeti vyjezd ne?” Naigátor nasraně: “Tak jasne, si bulhar, nebo co.” :) no hlavně že sme dojeli.

3x stručně s: Aleš Klouda alias Koudy      - Petank Club Praha

Nejoblíbenější spoluhráč                               -  Bára Kašparová 

Nejlepší jídlo                                                  - guláš

Čím jsi chtěl být v dětství                              - profesionální fotbalista

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství automobilovým závodníkem.

Rekapitulace: Hřiště v areálu pěkně upravená, jako vždy; snídaně naprosto fantastická, oběd výborný (prý jakási čerstvě zastřelená divočina) to vše prosím pěkně za pouho pouhých 250 Kč a junioři za polovic; jídla a pití dostatek; organizace a systém hry supr; TOPácké výsledky, no asi to mělo být lepší. Organizátorům obrovské poděkování, byli jste jako vždy skvělí. Ještě trochu vymazlit počasí a nebude co dodat.                                                                                                                                      

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Vůl zůstane volem i kdyby na housle hrál.