Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatováclavské koulení 2024

Vytvořil: 29.9.2024 | Jiří Ulmann

Den české státnosti je český státní svátek, který připadá na 28.září. Toto datum je zároveň svátkem svatého Václava, přemyslovského knížete, patrona Čech a Moravy a jednoho z tradičních symbolů českého státu. Svátek připadá na den jeho zavraždění asi v roce 935 za účasti Václavova bratra Boleslava. Po sametové revoluci vznikla iniciativa usilující o zařazení svátku sv. Václava mezi státní svátky. Avšak prvním politickým subjektem, který to už na začátku 90. let 20. století navrhl, byla Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska). Státním svátkem je od roku 2000.

SKP Hranice VI. - Valšovice – všech si vážíme velice.                                  

Sobota státní svátek, obchody zavřené, takže žádné trajdání a šopování. Někteří prý musí do práce, neuvěřitelné. Někteří neví, netuší, nebo jsou bez zájmu. :((( Nu což, my co můžeme, víme a chceme zvedámeme kotvy a jedeme si zahrát petanque do Valšovic. Místní SKP totiž pořádal jeden ze čtyř turnajů tohoto dne a pro nás byl absolutní prioritou, Ve svém krásném areálu, na pěkně rovných (do nikoho nerýpu) hřištích se zde konal regionál dvojic (trošku mezinárodní), jehož se zůčastnilo čtyřicet osm týmů a kvalita turnaje byla 37,96. Povětšinou borci z Moravy a Slezska, mezi nimi tentokrát i tři borci TOP Orlová, bojovali ve čtyřkolovém švýcaru o postup do KO 16. Nepostoupivší dohrávali jako obvykle o pořadí v osmičlených skupinách. Čekala na nás tradičně výborná snídaně, skvělý dančí guláš a spousta dalšího jídla a pití po celý den. Dále pochopitelně drobnosti pro vítěze dohrávkových skupin, ceny pro vítěznou osmičku, poháry, putovní pohár, miluščini medvědi dokonce i s panem Cibulkou.To vše orámováno za všech okolností příjemnými pořadateli. To je přece turnaj, který si orlováci nemohli nechat ujít, no né? Ryze orlovský a nutno říci, že velmi silný pár vytvořili Dave a Fish. Strejda spojil síly s domácím Jirkou Gratclem a postup měl být i v jejich silách. Jak se tedy orlovákům v jejich oblíbeném turnaji dařilo? Splnili postupové minimum?

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Dave, Fish (oba TOP Orlová)                                        - po švýcaru 9.místo a klidný postup se skóre 3:1; poté v dohrávkách trochu cibulové 4. místo. Po postupu do KO 4 následovaly dvě prohry, což vždycky nase...

Strejda, Jiří Gratcl (SKP Hranice VI. - Valšovice)         - po vítězném švýcaru se skóre 4:0, vypadli v káóčku s výše uvedeným orlovským párem a poté v dalších dohrávkách konečné 6. místo.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Zajistit oběd pro hráče není na turnajích úplně běžnou záležitostí, ale připravit domácí, opakuji domácí gulášek z čerstvé, vlastnoručně Zbyňou střelené daňely (samice daňka) je něco co se vidí asi jen ve Valšovicích, Konzumace byla alespoň pro mě gurmánským zážitkem.

Hláška dne: Vyslechnuto při probírání taktiky. Dominantní jedinec: “ Takže zahrajeme to takhle, souhlasíš se mnou?” Nepozorný parťák: “No sice nevím ůplně o co jde, ale netroufnu si nesouhlasit.” Dost dobrý ňouma.

3x stručně s: Seredová Lucie řečená Nefertiti       - FENYX Adamov

Nejoblíbenější spoluhráč                                         - Martin Vrzal

Nejlepší jídlo                                                          - kuřecí steak

Čím jsi chtěla být v dětství                                      - letuška

V příští reportáži dám řeč s některou plejerkou PC Hrabyně.

Rekapitulace: Hřiště ve valšovickém areálu upravená, čitelná; počasí úplně skvělé; snídaně a oběd fajn; další jídlo a pití k dispozici v bufíku; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek výborný. Organizátorům poděkování za opravdu velmi pěkně strávenou sobotu v přátelské atmosféře. Děkujeme.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Vždy začínej den s pozitivní myslí, protože bez ohledu na to, kolik máš problémů ti negativní myšlenky určitě v ničem nepomohou