Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
TOP Klip Litovel 2017

Vytvořil: 6.11.2017 | Jiří Ulmann

4.11.2017 se konal v areálu sokolovny v Litovli regionální turnaj trojic o síle 35. Je s podivem, že i přes krásné podzimní počasí se turnaje zúčastnilo pouze 22 trojic. My z TOP Orlová však do Litovle na rozdíl od jiných jezdíme rádi, protože zde máme skvělé přátele (z HAPEKU). Hrál se čtyřkolový „švýcar“ s postupem do KO 8 a do těchto bojů se z TOP Orlové zapojilo sedm koulistů. Napodruhé (opět) se podařilo nalosovat a šlo se na to.

Nutno říci, že orlovští chachaři byli opět vidět, ale pěkně popořádku  - od konce. Po delší době jeli na turnaj manželé Kučerovi a nutno dodat, že společně s Lenkou Konšelovou herně nezklamali. Po „švýcaru“ 18.místo a nakonec po dohrávkách 19.místo. Od Brevči s Jurou Voňkou a Irenou Voříškovou se asi čekalo více než 19.místo po „švýcaru“ a konečné 18.místo. A blížíme se do 16-ky. Na konečném 13.místě (po „švýcaru“ 15) se umístil Fish s manželi Karáskovými. Strejda se svými oblíbenými spoluhráči manželi Burešovými po dvou nešťastných prohrách skončili po „švýcaru“ na 12.místě. Jelikož již v dohrávkách neprohráli vylepšili si své postavení na konečné 9.místo. No a letos již tradičně to nejlepší nakonec Camel a Dave. Po nepříliš vyvedeném turnaji v Chrudimi, tentokrát posíleni o krumsínského borce Frantu Krpce podali výborný výkon a po trochu zbytečné prohře s budoucími vítězi dobyli skvělé 3.místo. Je to prostě letos jejich sezona. Nejpikantnější však byl bratrovražedný souboj na dálku mezi bratry Krpcovými. Většinou úspěšnější Mirek (12.místo)se tentokrát musel sklonit před skvěle hrajícím Frantou (3.místo) a bylo vidět , že si to Fana náležitě užívá. Bravo Fano!

Na pěkně upravených hřištích za pěkného počasí  jsme si užili další příjemný den. Letošní sezónu (Pendrekáč letos nebude) ukončíme 11.11.2017 v Brně na Slatině tradičním turnajem trojic – Fishing cup. Takže nashle v Brně.