Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
TOP ORLOVÁ - Sezóna 2023

Vytvořil: 18.12.2023 | Jiří Ulmann

ZYWIEC - Camping DEBINA POLSKO, Event Hotel Kaskády - Galanta SLOVENSKO, Illmitz – RAKOUSKO, Mariánské lázně - Areál dlouhé ploché dráhy, Kolová - areál PCK "U Gubiše", Nymburk – atleticý ovál, Jízdárna Terezín, Ořech – U Barona Prášila, Lipník – u fotbalového hřiště, Albrechtice - Pivní Bar Miczka, Orlová – restaurace DEPO, Dětské hřiště Valšovice, Náměšť na Hané – zámek, Liblice – zámek, Polouvsí – Pod Platany, Vědomice - Boulodrom LABE Aréna, Mokrá  Horákov - Areál Stará hora, Litovel – Sokolovna, Hartvíkovice - AC Wilsonka, Hrochův Týnec – zámek, Olomouc – Korunní pevnůstka, Brno Bystrc - hrad Veveří, Brno Slatina – Boulodrom na Černozemní,  Loděnice. To jsou jen některé z destinací kde jsme odehráli letos své zápasy. Jednalo se o turnaje kategorií MČR, Centrope, Prestige a regionál v mnoha případech okořeněný nezenedbatelnou mezinárodní účastí.

Orlovští hráči – nejsou žádní sráči.

Česká asociace pétanque klubů (ČAPEK) je sportovní federací, která zastřešuje jednotlivé české kluby provozující pétanque. Vznikla v roce 1994 v Třebíči po prvním turnaji v Ratibořicích. Za oficiální datum vzniku je ale nutno brát 18. leden 1995, kdy byly zaregistrovány stanovy. Zakládajícími kluby byly PQC Ratibořice, pozdější HP Třebíč, První oddíl pétanque (POP) Praha a Třetí oddíl pétanque (TOP) Orlová, které pod stejnými názvy existují dodnes. Ano orlovský petanque píše historii už od roku 1994 a může se pyšnit mnohými skvělými úspěchy, ale zpět k poměrně slušné sezoně 2023. Celkem jsme ve výsledkových listinách figurovali 97x. Vybojovali jsme 6x první místo, 3x třetí místo, 6x čtvrté místo,12x čtvrtfinále, 23x osmifinále a další cenná umístění. Zajisté nejcenějším výsledkem bylo vítězství na prestiži Chateau Hrochův Týnec kde ukořistil 1. místo triplet David Bačo, Radek Skopal a Terezie Strouhalová. Z našich dvanácti členů osm odehrálo minimálně jeden turnaj. Byli to Camel (10), Dave (28), Strejda (41), Fish (10), Mulda (4), Brevča (2), Burák (1) a Koťák (1). Čtyři a oni dobře ví o koho jde nenašli volnou ani jednu sobotu v sezoně, takže u jejich jména svítí “0”. No co už. V konečném žebříčku sezony 2023 máme obsazena tato místa: 19, 42, 149, 184, 373, 550, 566, 567 no potom už to opravdu nestojí za řeč.

Výsledky všech turnajů nejen sezony 2023 a umístění především našich borců čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška sezony: Jako hlášku sezony 2023 jsem tentokrát demokraticky osobně vybral tuto; Nejmenovaný arbitr (kdo to asi byl) upozornil (pochopitelně v žertu) jednoho mladšího playera: “Ještě jednou budeš tak drze mlčet a dostaneš žlutou kartu.” No, vždy neplatí, že mlčeti zlato.

3x stručně jinak s: Jiří Ulmann vulgo Strejda 

S jakými koulemi hraješ        - MS STRA

Nejoblíbenější destinace      - Státní hrad Veveří 

Jak trávíš volný čas              - vařím a čtu

V první reportáži roku 2024 si budu povídat s některou hráčkou ze Slovenska.         

Rekapitulace petanque sezony 2023: Z pohledu umístění orlovských určitě ne úplně nejúspěšnějí, ale velmi slušná. Jednoznačně největším úspěchem Daevovo 1. místo na prestiži v “Hrocháči”. Co se pohoštění týče záviselo to na pořadateli a bylo to stále stejné, někomu chutná, někomu ne. Organizace se na většině turnajů velmi zlepšila a prodlevy mezi jednotlivými koly byly minimální. Jasně ne vždy bylo vše na jedničku, ale ve spoustě případů do všeho rýpe ten, kdo v životě žádný turnaj nepořádal. A výše startovného ….. ať posoudí každý sám. Závěrem poděkování všem sponzorům, pořadatelům, zůčastněným aktérům, divákům a v neposlední řadě tolerantním rodinným příslušníkům.

Koulím zdar, mnoho štěstí a zdraví v roce 2024 přeje váš Strejda.  

P.S. Válka je stále vůl.