Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Valšovický pohár 2024

Vytvořil: 22.7.2024 | Jiří Ulmann

Znak města Hranic se vyvinul ze znaku kláštera v Hradisku, majitele města. (postava sv. Štěpána, patrona kláštera Hradisko). Znak byl obohacen za vlády pánů z Cimburka mezi léty 1430 - 1470. Dne 6. srpna 1629 potvrdil František kardinál z Ditrichštejna, biskup olomoucký, starší privilegia a polepšil znak přidáním emblémů vlastního znaku. Podoba znaku. Zlato-červeně sníženým vydutým hrotem dělený štít. Nahoře na hrotu knížecí čepice provázená dvěma vztyčenými odvrácenými stříbrnými vinařskými noži se zlatými rukojeťmi. Dole tři (2,1) štítky, v pravém zlatém černá, doleva hledící orlice s červenou zbrojí, v levém červeném stříbrný dvouocasý lev ve skoku se zlatou zbrojí, prostřední štítek stříbrno-červeně šachovaný. Z horního okraje prostředního štítku vyrůstá postava sv. Štěpána v modrém šatě, držící v pravici tři kameny přirozené barvy a v levici zelenou palmovou ratolest.

U dětského hřiště – bude velké bojiště.                                 

Ze čtyř turnajů konaných 20.7. (prestiž trojic v Mariánských Lázních, regionál trojic v Krumsíně, regionál dvojic ve Vrchlabí, regionál jednotlivců ve Valšovicích) jsme si vybrali ten nejbližší jak našim srdcím, tak co se vzdálenosti týče. Takže pořadatel SKP Hranice VI. - Valšovice; typ turnaje regionál jednotlivců s kvalitou pod třicet pět; počet hráčů čtyřicet šest; systém pět padesátiminutových kol švýcara s postupem do KO16 a dohrávky o pořadí po osmi. TOP Orlová se ve “Valškách” prezentoval třemi mušketýry (pochopitelně, že byli čtyři), kteří hráli ve čtyřech týmech - jak překvapující.:) Hrálo se na hřištích valšovického boulodromu u dětského hřiště. A jak se tedy v naší oblíbené destinaci orlovským mušketýrům dařilo? Jak si vedli v bojích muže proti muži (ženě), postoupili, nepostoupili, nebo patřili spíše s Fishem také mezi děti na přelézačkách ? Jasně, protože Fish alias Sucha ryba neodolal a během dne si s místní drobotinou střihnul náročný čtyřboj    “O valšovického šikulu”. Nevím, nešlo-li mu spíše o maminky, neboď bylo se na co dívat.

Jak si tedy vedl náš zástupce na dětském hřišti ?

Sucha ryba               - lanový hrad 1. místo; houpačka 5. místo; skluzavka 4. místo; trampolína 6. místo. Mezi dětmi 4 - 8 let docela slušná umístění no néé? :))) Do KO 4 však nepostoupil !!!

A teď už tedy vážně petankové umístění orlováků.

Fish - po švýcaru se skore 2:3 a 24. místo, po dohrávkách 18. místo

Strejda  - po švýcaru se skore 2:3 a 29. místo, po dohrávkách 28. místo

Dave - po švýcaru se skore 3:2 a 12. místo, po dohrávkách 8. místo

Brevča - po švýcaru se skore 4:1 a 3. místo, po dohrávkách 6. místo

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Netušená velká sportovní rivalita vedená však po všech stránkách fair–play mezi horní a dolní ulicí (v Polouvsí). Tentokrát jasně dominovala díky “Komu jinému” ta horní.

Hláška dne: Borec komentoval svoji kouli: “Kurňa není špatná, ale je úplně jinde.” Tak jaká vlastně byla?

3x stručně s: Jiří Gratcl vulgo Viking      - SKP Hranice VI. - Valšovice

Nejoblíbenější spoluhráč                           - Lenka Svobodová

Nejlepší jídlo                                           - vepřo-knedlo-zelo

Čím jsi chtěl být v dětství                         - hajný

V příští reportáži se dovíte, kdo hraje nejraději s Luckou z FENYXU.

Rekapitulace: Hřiště ve valšovickém areálu jako vždy v perfektním stavu; počasí de luxe; snídaně dobrá, oběd výborný; další jídlo a pití k dispozici v bufetu; organizace a systém hry v supr; TOPácký výsledek 2x ano, 2x nee.  Valšovičtí byli skvělí, jako vždy, takže velké díky.                              

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Nikdy v žádném případě nedovolme, aby se kdokoliv navážel do našich dětí.