Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Valšovický pohár 2016

Vytvořil: 30.7.2016 | Marek Olšár

Ano, je to tady. Konečně nějaký turnaj, který je poblíž a nemusíme vstávat už někdy v 5 ráno. Pěkně v klidečku sedáme do Davova kočáru a míříme směr Bohumín, dálnice a směr Hranice na moravě. Máme před sebou perfektní den. Dnes se hrají jedničky (každý hraje sám za sebe se třemi koulemi), takže se nemáme na koho vymlouvat, ve Valšovicích máme taky spousta kamarádů a hlavně dobré občerstvení, které nikdy nezklame.

Jedeme ve čtyřech, nyní se na nás presidento vykašlal, ale omlouvá ho jediné, že on jedničky nehraje (Snad tady by se poznalo jak fakt na tom herně je - pozn. red Fish). Do Valšovic na čas snídaně příjíždí Dave, Brevča, Strejda a Fish. Někdo snídá a Fish s Brevčou už dávají lehce po pivečku.                

Peťa Tománek a Zbyňa Jakešů zahajují svou úvodní řeč, pravidla, úvítání, organizace atd. Nalosovalo se první kolo čtyřkového švýcara a jdeme do toho. Fish hned v prvním kole natrefil na Martina Gratcla, který slavil své kulatiny a při úvodní řeči podotknul Zbyňa Jakeš, že ať jsme dnes na něj hodní a patřilo by se, abychom nechávali vyhrát. To se nestalo.

Po odehrání čtyřkolového švýcara a super obědovém rautu se mohl strejda a Fish radovat z postupu do 16 KO. Davovi se bohužel poslední dobou moc nedaří a s Brevčou hráli o dohrávky v druhé polovině startovního pole. Doufáme, že v Olómoci Dave se svými spoluhráči konečně tu menší smulnou šňůru přetrhne a opět Orlová v blízké době si bude odvážet nějaký pohár. Ale zpátky do KO16 ve valšovicích. Strejda a ani Fish se nedostali do KO8, tak pak už jen dohrávali dohrávku 9-16. Dělali vše proto, aby na sebe narazili a stalo se. Kluci si proti sobě zahráli, zasmáli, pokecali a pak společně jsme se koukli na super finále v podání Vaška Valíka a Toma Kutého, který v druhém kole nastoupil v dámských šatičkách. On byl vždy divný, ale tohle ......

Pěkný den, Pěkný petanque, Pěkně jsme si zahráli a už čekáme na Olomóc u Pavlíka Konečného na Pevnůstce..........