Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VARS Cup 2016

Vytvořil: 3.9.2016 | Jiří Ulmann

Tentokrát vyjíždíme na oblíbený špičkový turnaj pouze dva. Naši parťáci z nejrůznějších důvodů absentují. Jedná se stejně jako loni o turnaj kategorie SUPERPRESTIGE. O konkurenci se není třeba zmiňovat. Prostě česká špička pétanque. Po vcelku klidné cestě přijíždíme do krásného prostředí státního hradu Veveří.

Po připravené snídani přichází zahájení turnaje a přivítání zahraničních týmů z Německa, Anglie, Slovenska, Bulharska a exotického Mongolska. Hrajeme ve složení David Dave Bačo, Jiří Strejda Ulmann a Zbyšek Krtek Pořízka z Krumsína. Je rozlosováno a los nám nepřeje. Prohráváme s pozdějšími vítězi Reslem J., Kaplánkem F. a Kaucou J. i když náš herní projev nebyl špatný. Turnaj má poměrně rychlý, bezproblémový průběh a další výsledky našeho týmu jsou: výhra - prohra - výhra -výhra. Po 5-ti kolovém švýcaru končíme se skore 3:2 (loni 2:3) s jakous takous šancí na postup do KO 16. Po zveřejnění výsledků však vidíme, že soupeři nám moc výher nepřinesli, takže nám bucholz přisuzuje konečné vcelku pěkné 28 místo.

 

Je vidět, že na tomto silně obsazeném turnaji je cesta z podhradí na hradní nádvoří (zde je KO 16) velmi dlouhá a trnitá. Mnoho favorizovaných týmů končí svoje účinkování právě v podhradí. Takže snad příští rok. Loučíme se s přáteli a fičíme domů spokojeni jak s předvedenou hrou tak s výsledkem.

Závěrem chci poděkovat pořadatelům za pěkný a perfektně po všech stránkách zorganizovaný turnaj.

Výsledky:

1.
Jindřich Kauca (PC Kolová)
Jan Resl (POP Praha)
František Kaplánek (Hrode Krumsín)

2.
Luboš Srnský (1.KPK Vrchlabí)
Lukáš Michalička (1.KPK Vrchlabí)
Jan Charvát (Fenyx Adamov)
Tomáš Michálek (Carreau Brno)

3.
Petr Vavrovič ml. (PC Sokol Lipník)
Petr Morávek (PC Sokol Lipník)
Jan Marhoul (CdP Loděnice)